DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zasluženo slavlje Siščana u Slatini

Sisak je u derbiju kola zaustavio pobjednički niz Slatine. Nakon tri uvodne pobjede u nastavku prvenstva Slatinčani su morali čestitati svojim gostima koji su večeras jednostavno bili puno bolja momčad.

A izgledalo je da će ta velika serija Slatine potrajati i nakon ovog susreta. Mladi Brnada odmah je u uvodnim minutama upisao tri obrane. Obrana je ponovno funkcionirala na visokom nivou, a nakon početnog štekanja vrlo brzo proradio je i napad. Naravno da su i gosti odgovorili istom mjerom i pokazali zašto su u ovom trenutku jedna od tri najbolje momčadi lige. Sve do 20. minute gledali smo izjednačen dvoboj s igrom gol za gol, a onda je uslijedio period igre kada Slatina više nije mogla pratiti taj žestoki ritam i gosti serijom 5:0 odlaze na osjetniju prednost.

Iako ne treba tražiti alibije vrlo je bitno naglasiti da je tešku ozljedu koljena prošlo kolo ”zaradio” Matija Lisinski i za njega je ovo prvenstvo završeno. Njegovim odsustvom kadar Slatine bitno je oslabljen, a to se već osjetilo u utakmici protiv Siščana. Upravo je taj puno širi kadar gostiju presudio pobjednika. Koncem prvog dijela na ”krpanju” glave završio je Butorac pa je nakon toga i trener Slatine bio primoran krpati momčad na sve načine. Nije pomoglo. Gosti nisu marili za slatinske probleme te su u nastavku bez većih problema odradili posao. U napadu raznovrsni i efikasni, a sjajno je branio i Draženko Pranjić tako da i bez obzira na volju i srčanost Slatina jednostavno nije imala odgovora za večeras jednostavno bolje goste.

1.HRL sjever

17.kolo

SLATINA                28(12)

SISAK                    36(16)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 300. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (oba Zagreb)

SLATINA: Lukić, Horvat 2, Repić 5, Bjelajac, Bertić, Brnada, Dragojević 4, Loparac, Butorac 3, Škafar, Filipović 2, Lulić, Hankić 5, Mataija 6(4), Šomođi, Berkec 1. Trener: Dražen Venus

SISAK: Fritz Sabljak, Senčar 1, Marić, Lončar, Gnjatić, Njegovan 5, Pranjić, Prišek 3, Paljuši 2, Ražić 7, Rukljač, Čunčić 2, Balija 2, Živković 1, Žarković 8, Jurković 5. Trener: Josip Ražić

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button