DOGAĐANJANASLOVNICA

„Zasadi stablo, ne budi panj“ – Zahvala Gradu Slatini za sudjelovanje u nacionalnoj kampanji sadnje stabala

Grad Slatina se u suradnji s Upravom šuma Slatina, kao i prošlih godina, tijekom mjeseca studenog priključio nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“ koja se u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša provodi već niz godina.

Tom je prigodom Tehnička škola Virovitica Gradu Slatini donirala sadnice Oskoruša koje su u sklopu spomenute kampanje posađene na Trgu Ruđera Boškovića uz nogostup u blizini crkve bl. Ivana Merza. Tako je Slatina u tom dijelu grada dobila novi polukružni drvored što je samo nastavak hortikulturnog uređenja grada u sklopu kojega su posađene brojne sadnice stabala i drugih biljnih vrsta na raznim lokacijama u gradu.

Ovih je dana na gradsku adresu stigla zahvala Gradu Slatini za sudjelovanje u nacionalnoj kampanji sadnje stabala čime je doprinio smanjenju utjecaja klimatskih promjena, te mu je potvrđena društvena i ekološka svijest u svrhu odgovornog ispunjavanja strategija ublažavanja i prilagodbe na klimatske promjene, a time se ujedno osigurava veća otpornost pojedinca i budućih generacija.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button