DOGAĐANJANASLOVNICA

„Zasadi drvo, ne budi panj“ – Mlinska ulica u Slatini dobila drvored

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

Kako je i najavljeno, Inicijativi se pridružio i Grad Slatina u suradnji s Upravom šuma Slatina koja je u sklopu ove inicijative ukupno donirala blizu 200 sadnica drveća i grmolikog bilja, kako Gradu Slatini, tako i brojnim školama i vrtićima na području Virovitičko-podravske županije.

Tako je Mlinska ulica u Slatini danas dobila prekrasan drvored od preko 20 stabala koja će u svoj svojoj raskoši boja dati svježinu ovoj ulici, a prvu sadnicu drveta likvidambar stupoliki posadili su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i upravitelj Uprave šuma Slatina Tomo Baturina.

Sadnji su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić, te Robertino Repić iz Uprave šuma Slatina.
Ostatak sadnica u navedenoj ulici i na još nekoliko lokacija u gradu posadili su vrijedni djelatnici zaposleni u javnim radovima Grada Slatine pod nadzorom koordinatora akcije Zorana Filkovića.

– Ovo je jedna lijepa akcija koju podupiru Hrvatske šume na svim razinama, a Podružnica Slatina svoju je potporu iskazala na području grada Slatine, ali i šire jer je donirala sadnice osim Gradu i učenicima desetak škola s područja Virovitičko-podravske županije. Nadam se nastavku ove prekrasne suradnje s Gradom Slatinom, – istaknuo je upravitelj Baturina.

– Drago mi je da smo ostvarili jednu kvalitetnu suradnju u sklopu ovog projekta s Hrvatskim šumama. Znamo da akcija traje ovih nekoliko dana u cijeloj Hrvatskoj, ali i na širem, svjetskom nivou, gdje smo svjesni i globalnog zatopljenja i svega onoga što nas očekuje ako ne budemo dovoljno pametni i razmišljali prije svega o „danas – za sutra“.
Današnja akcija je zapravo nastavak onoga što smo započeli početkom ove godine te ćemo i idućih godina nastaviti s ozelenjavanjem naše Slatine koja je već lijepa sama po sebi na ovoj razmeđi između ravnice i Papuka i zapravo treba dobiti gdje god se to može dodatne ukrase koji su prije svega zdravlje svih nas
, – rekao je gradonačelnik Ostrošić uz zahvalu svima koji su se odazvali ovoj inicijativi.

Akcija se nastavlja u ponedjeljak 28. listopada kada će se sadnice crnog bora i pačempresa posaditi iza gola na sjevernoj strani nogometnog stadiona Antuna Tone Butorca u Slatini.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button