DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Započeo „Advent u Slatini“

S obzirom na poprilično lošu epidemiološku sliku i na području naše županije pa tako i u Slatini, „Advent u Slatini“, odnosno onaj kulturno-zabavni dio vezan uz ovaj predbožićni dio godine, organizatori Grad Slatina, TZG Slatine i Radio Slatina, poprilično su morali prilagoditi postojećoj situaciji.

Jučer je bila prva nedjelja adventa ili došašća, razdoblja u crkvenoj liturgijskoj godini koje označava vrijeme pripreme za blagdan Božića. Advent i najdraži blagdan Božića prvenstveno je u nama samima, potpun doživljaj ili  bolje rečeno dodatnu čaroliju donose svjetleće dekoracije na ulicama gradova, gradskim trgovima ali i u našim domovima.

Upalili smo prvu svijeću na adventskom vjenčiću i počeli odbrojavati dane do Božića, mnogima najdražeg blagdana.

Manifestaciju „Advent u Slatini“ su simboličnim paljenjem prve adventske svijeće u samom središtu Slatine i lampica u Parku 136.slatinske brigade, otvorili slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Damir Jakšić i gradska vijećnica Nikolina Tomić.

Od sadržaja „Adventa u Slatini“ niti ove godine nije izostala gastronomska ponuda slatinskih ugostitelja koji su se već jučer smjestili u kućicama u Parku 136. slatinske brigade, a tamo ćemo ih moći tijekom adventskog razdoblja pronaći svakoga petka, subote i nedjelje u večernjim satima.

Bistro „Cvele“ vlasnika Maria Cvetića jučer je tako posjetiteljima nudio kuhane kobasice, palačinke i još neke slastice, Foto i studio „Vesna“ vlasnice Vesne Tkalec, zainteresiranima je već jučer priuštio nezaboravnu prigodnu adventsku fotografiju. Poznata slatinska slastičarka Sandra Jadek, vlasnica slastičarskog obrta „Sandrini kolači“ ovoga puta je park zamirisala finim lepinjama,a kako bi nazočnima bilo toplije OPG Kufner nudio je kuhano vino i čaj. OPG Ratka Mirkajlovića za ove hladne dane nudi vrhunski domaći med,kao i medarske proizvode, a obrt „Dali“ Slađane Petrošević  prekrasne licitarske proizvode.

Moramo spomenuti i štand Radio Slatine koji je bio i biti će u narednim vikendima adventa, zaslužan za prigodni glazbeni dio ugođaja.

Ukoliko se epidemiološka situacija stabilizira, organizatori ipak najavljuju poneko ugodno iznenađenje, ali za sada je ipak naglasak na apel sugrađanima i gostima našeg grada da se pridržavaju svih epidemioloških mjera kako bi što prije izašli iz ove globalne krize i nastavili sa životom, kvalitetnijim i zabavnijim .

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button