DOGAĐANJANASLOVNICA

Započela sanacija Parka 136. slatinske brigade

Na prijedlog Stručnog povjerenstva Grada Slatine za uklanjanje suhih i dotrajalih stabala na slatinskom području, Grad Slatina je u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Slatine organizirao akciju uklanjanja stabala u Parku 136. slatinske brigade koja su se uslijed nedavne oluje nagnula ili su oštećena te predstavljaju neposrednu opasnost po život građana i/ili nastanak štete na objektima koji se nalaze uz središnji gradski park u Slatini.

Radovi su započeli danas te će biti obavljeni u najkraćem mogućem roku, što će dakako ovisiti o vremenskim prilikama.

U akciji su uz djelatnike Grada Slatine predvođene stručnim suradnikom za promet u Odsjeku za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Zrinkom Medvedom sudjelovali i djelatnici JVP Grada Slatine Mile Pereković i Gabrijel Solar na čelu s v. d. zapovjednika Tomislavom Uherom koji su uklonili veći dio stabla smreke visine preko 20 m na rubnom dijelu parka između zgrade Gradske uprave i župnog dvora Župe sv. Josipa, te odstranili suhe grane na nekoliko stabala breze i lipe u središtu parka.

Grad Slatina će u narednom razdoblju na mjestima uklonjenih i izvaljenih stabala uslijed nevremena posaditi nove sadnice, a u skladu s programom projekta „Revitalizacija Parka 136. slatinske brigade“.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button