DOGAĐANJANASLOVNICA

Započela rekonstrukcija Društvenog doma u Donjim Meljanima

Jučer je u Donjim Meljanima obavljeno uvođenje u posao izvođača radova na rekonstrukciji Društvenog doma koji se provode uz sufinanciranje sredstvima Europske unije iz Mjere 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Podsjetimo, zgrada doma izgrađena je početkom 50-tih godina prošlog stoljeća i u vrlo je lošem stanju, a kako je statika konstrukcije kata narušena, ovom rekonstrukcijom uklonit će se I. kat i krovište, provest će se sanacija temelja i prizemlja, te će se izgraditi novi kat s lameliranom krovnom konstrukcijom.
Dom bi trebao biti dovršen u roku od godinu dana, kada će na zadovoljstvo mještana Donjih Meljana zasjati u novom ruhu i s novom opremom.

Jučerašnjim obilaskom gradilišta dogovorena je dinamika radova između predstavnika Grada Slatine, odnosno pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića sa suradnicima Vesnom Klement i Borisom Presečanom, i glavnog nadzornog inženjera Dejana Mikulića, te direktora ugovornog izvođača radova, Građevinarstva Horvat d.o.o. Tomislava Horvata.

Na terenu su ih dočekali predsjednik i član Vijeća Mjesnog odbora Donji Meljani, Zlatko Borovec i Petar Uher, koji su izrazili  veliko zadovoljstvo mještana što je Grad Slatina proveo uspješnu kandidaturu obnove njihovog doma u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske te su predali ključeve ispražnjenog doma izvođaču radova.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Sufinancirano sredstvima Europske unije, Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja, Program ruralnog razvoja 2014.-2020.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button