DOGAĐANJANASLOVNICA

Započela realizacija projekta Pomozi bližnjemu svome: 2.7 milijuna kuna za pomoć siromašnima

U Slatini je započela realizacija projekta Pomozi bližnjemu svome, koji je na ideju Gradskog društva Crvenoga križa Slatina razradila županijska Razvojna agencija Vidra, a kojim će se dijeliti materijalna pomoć ljudima u potrebi na području Slatine i općina Sopje, Čađavica, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2.765.000,00 kuna, koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), jednom od 13 projekata na razini države namijenjenih ublažavanju siromaštva. Projektom će kroz 12 mjeseci biti obuhvaćeno više od 2.600 korisnika – učenika, beba, socijalno ugroženih osoba i obitelji.

Veći dio pomoći dijelit će se jednom mjesečno u obliku 500 paketa za 1825 osoba (prema Zakonu o socijalnoj skrbi). Sto paketa namijenjeno je obiteljima koje se sastoje od jednog člana, isto toliko za obitelji sa dva člana, 75 paketa namijenjeno je obiteljima s tri člana, po 50 paketa za one sa četiri, pet, šest i sedam članova i 25 za obitelji s osam i više članova.

Nakon što su dopremljeni prehrambeni i higijenski artikli od dobavljača koji su na internom natječaju dobili mogućnost isporuke robe, složeno je 275 paketa za obitelji s jednom, dvije i tri osobe, i ti su paketi podijeljeni u četvrtak i petak. Nakon što je oslobođen dio skladišnog prostora, volonteri Crvenoga križa započeli su pripremanje paketa za obitelji sa četiri i više članova. Za te obitelji u potrebi podjela kreće od srijede, 4. siječnja.

– Do 10. siječnja podijelit ćemo tisuću paketa, a poslije toga svaki mjesec pakete će dobiti 500 korisnika. U siječnju počinjemo dijeliti i pakete za bebe pa ćemo u nekoliko navrata podijeliti 240 paketa vrijednih po tisuću kuna za bebe rođene u vrijeme trajanja prokjekta. U veljači namjeravamo jednokratno podijeliti i 500 paketa učenicima slatinskih osnovnih i srednjih škola iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, kaže ravnatelj GDCK Slatina Vladimir Jelenčić. (P. Žarković – Glas Slavonije)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button