NASLOVNICAOPĆINE

Započela edukacija žena u sklopu projekta “Zaželi 2– Općina Čađavica” koji se provodi kroz program zapošljavanja žena Zaželi – faza II

Početkom prosinca, točnije 6.12.2021.g. u sklopu projekta „Zaželi 2-Općina Čađavica“ započela je edukacija za 10 zaposlenica na projektu za cvjećara-aranžera.

Opći cilj je kroz projekt olakšati pristup tržištu rada pružanjem mogućnosti edukacije i zapošljavanjem u lokalnoj zajednici. Kroz program obrazovanja uvelike će se utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka samoga projekta.

Nakon provedene nabave, Pučko otvoreno učilište Slatina odabrano je za provedbu same edukacije. Unutar edukacije biti će odrađen kako teorijski, tako i praktični dio nastave koji bi trebao osposobiti djelatnice projekta za poslove cvjećara-aranžera. Ukupno trajanje programa osposobljavanja je 120 školskih sati.

Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, putem „Programa zapošljavanja žena faza 2“ unutar Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“, a ukupna vrijednost projekta je 917.350,00 kuna. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanja- područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button