DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zapaženi rezultati Slatinčana na trail utrci u Erdutu

U organizaciji Sportsko-rekreativnog kluba Žuti šešir iz Osijeka u Erdutu je održana još jedna utrka iz serije Slavonsko-baranjske trail lige imena ”Podunavlje trail 2020.”, a na kojoj su pokraj ušća Drave u Dunav, vinogradima, obalom Dunava,  Dalj planinom sve do Erdutskog dvoraca – Kurije Adamović  trčali i Slatinčani, i to ostvarivši zapažene rezultate.

Najzahtjevnija i daleko najteža bila je tzv. Plava staza koja se trčala na 23 kilometra. Kao i svaku utrku ovakvog karaktera pomno reportažno bilježeći kamerom najzanimljivije detalje istu je neobavezno istrčao i Miša Nicinger predstavnik Šapica  plasirajući se na 25. mjesto ( 2 sata 23 minute i 12 sekundi). Tu utrku istrčao je ukupno 41 natjecatelj, a najbrži je bio Dejan Radanac (AK Sljeme  – 01:41:00). U konkurenciji žena najbrža je bila aktualna pobjednica ”Popišanca” Helena Vonić (Baraber/Djeca iz šume – 02:16:46).

Slatinčani su bili najzastupljeniji na srednjoj dionici od 12 kilometara, na ”Zelenoj” utrci. U žestokoj konkurenciji 42 trkača samo korak od pobjedničkog postolja, točnije tek 23 sekunde od trećeplasiranog,  ostao je super brzi član Motiva Boris Hrala (00:52:47) plasiravši se na 4.mjesto. Dobar plasman i na ovoj trail utrci upisao je još jedan Motivac Igor Pipić. Zanimljivost vezana uz ovog slatinskog rekreativca je ta što svaku takvu utrku trči na ”svježinu”, odnosno bez ikakvih priprema, a i ovog puta ta ista ”svježina” donijela mu je visoko 15.mjesto (01:06:59). Odličan nastup s obzirom na tanko iskustvo imao je Dario Kruljac (01:11:45) plasiravši se u svojoj tek drugoj istrčanoj utrci ovakvog tipa na solidno 25.mjesto.

Baš kao i u Slatini i ovdje je član Hrvatskog sokola iz Osijeka Matija Crnković (00:44:00) bio prebrz za konkurenciju. Kod natjecateljica najbrža je bila predstavnica sveprisutnih Šapica Ivana Petrović (01:03:35).

Najmanje zahtjevna bila je utrka na 5 kilometara. Na toj dionici prilagođenoj prvenstveno rekreativcima i svima onima koji više vole uživati u prirodi nego u natjecateljskom segmentu na visoko 5.mjesto plasirao se član Motiva  Marjan Ostrogonac (00:26:26). Zajedno sa ”šarafima i vijcima” u ramenu zarađenim još početkom godine u operaciji nakon teške sportske ozljede ovaj je mladić pokazao i dokazao da je na čvrstom putu povratka u sam vrh slatinske ”trejl” scene.  Dobar rezultat upisala je i Slatinčanka Marinela Janković (00:28:08) protrčavši kroz cilj iste utrke kao 12. Najbrži je na toj dionici bio Davor Topalović (00:18:41), a kod djevojaka Vlasta Živković  (00:24:40).

Damir Jukić

Foto: planinarimo info


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org