KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Zanimljive predstave na ovogodišnjoj Slatinskoj maloj sceni

6. slatinska mala scena danas je spustila svoj zastor nakon što je odigrana i posljednja predstava u sklopu ovogodišnjeg bogatog programa.

Slatinska mala scena projekt je Pučkog otvorenog učilišta Slatina koji je i ove godine organizirano uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Slatine te Slatinske banke s ciljem da se djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kao i srednjoškolcima kroz kazališne predstave približi kazališna umjetnost.

Prema riječima ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac ovogodišnja Scena bila je iznimno uspješna. Predstave su bile vesele, djeca su bila zadovoljna osobito ovom posljednjom koja je pokupila najbolje kritike sudeći prema njihovim reakcijama.

Osim pokroviteljima i gostujućim kazalištima ravnateljica se zahvalila slatinskim dječjim vrtićima Zeko i Suncokret, osnovnim školama Eugena Kumičića i Josipa Kozarca iz Slatine, Vladimira Nazora Nova Bukovica, Davorina Trstenjaka Čađavica, Mikleuš, te Voćin i PŠ Ćeralije, kao i Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina što su sudjelovali unatoč štrajku i na taj način djeci omogućili sate medijske kulture i kroz zanimljive predstave približili kazališnu umjetnost, a samim time i bogatije kulturno obrazovanje.

U cijeloj priči najveći su dojmovi bili oni mališana koji su u predvorju kino dvorane uz božićne ukrase koje su sami izradili vidjeli i sami sebe na slikama postavljenim u sklopu izložbe radova s radionica glinom kojima je zapravo i započela Slatinska mala scena, – zaključila je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac.

Slatinska je publika u sklopu 6. slatinske male scene imala prigodu pogledati predstavu „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“ u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, zatim predstavu „Kakva mati takva kći“ Kazališta Smješko iz Zagreba, „DNK“ u izvedbi Kazališta Virovitica i na kraju „Tonka Bontonka“ Scene Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica koja je po prvi puta gostovala u Slatini.

Protagonisti ove priče koja govori o bontonu i lijepom ponašanju kroz pjesmu i ples su Tonka Bontonka koju je utjelovila Karolina Horvat i Stjepko kojega je odglumio Igor Baksa.

Glumci su nakon predstave izrazili oduševljenje najmlađom publikom naših vrtićanaca koji su pokazali iznimno zanimanje i dobru koncentraciju što su izrazili učestalim pljeskom tijekom predstave.

Karolina Horvat inače dolazi iz Čakovca iz Kazališne družine Pinklec, te nastupa i u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu i HNK-u Varaždin, a u Sceni Gorica zamijenila je svoju kolegicu Dunju Fajdić.

Igor Baksa također je porijeklom iz Čakovca, ali trenutno živi i radi u Zagrebu kao samostalni umjetnik, a osim u svom kazalištu Mali teatar glumi u brojnim kazalištima pa tako i u Sceni Gorica. Osobito su mu dragi mono igrokazi za djecu s kojima se nada ponovnom nastupu u Slatini gdje ga je publika tako lijepo primila.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button