DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Zaljubljena srca Senke Jung na valentinovskoj svečanosti kod Vretenaca

Nakon što je prije mjesec dana slatinske Vretence posjetio gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina ovoga su puta ugostili njegovog zamjenika Iliju Nikolića.
Tako je slatinski dogradonačelnik imao čast prisustvovati maloj svečanosti u prigodi blagdana Valentinova koju su Vretenci upriličili u svojim prostorima u zgradi Poduzetničkog inkubatora u Slatini.

Naravno, gostoljubivi Vretenci nisu ga dočekali praznih ruku te su ga prigodno dočekali uz zaljubljena srca Senke Jung koja je prošle godine sudjelovala na nacionalnom gastro natjecanju za osobe s invaliditetom „Amorova žlica – za društvo jednakosti“.

Njezina je želja bila napraviti zaljubljena srca s kojima je nastupila na spomenutom prestižnom natjecanju i s ovim jelom došla do polufinala.

-Rezultat koji je Senka ostvarila, za našu udrugu je jako veliki uspjeh, a Valentinovo je prava prigoda da se predstavnicima Grada predstavimo upravo zaljubljenim srcima naše Senke. Vretenci su ovim druženjem odaslali poruku „Širimo ljubav kao i uvijek“, – istaknula je voditeljica aktivnosti pri Udruzi Vretenac Slatina Jasna Horvat, te uz potporu Helene Dereš administrativne djelatnice Vretenaca informirala dogradonačelnika o radu udruge u proteklom razdoblju.

– Vretenci su jako dobri domaćini što su dokazali nebrojeno puta. Hvala im na njihovom vedrom duhu kojim kroz zajedničko druženje svakome uljepšaju dan, – istaknuo je dogradonačelnik Nikolić pohvalivši rad Udruge Vretenac koja je, kako je rekao, kroz razne aktivnosti i projekte jedna od najaktivnijih udruga u gradu.
Uz zaljubljena srca i razne grickalice nazočni su se počastili i čokoladnom bombonijerom koju je u prigodi Valentinova na dar svojim prijateljicama iz udruge donio Dado.

Osim u našemu gradu Vretenci sklapaju prijateljstva diljem Hrvatske, pa i šire, a upravo jedno novo prijateljstvo sklopila je Senka prilikom nastupa na „Amorovoj žlici“ gdje je Petar iz Kaštel Novog bio njezin partner tijekom natjecanja. Budući da su se jako dobro složili i nadopunjavali u kuharskom umijeću nastalo je ovo prijateljstvo koje se i dalje održava kroz komunikaciju slatinske Udruge Vretenac i Centra za rehabilitaciju Mir iz Kaštel Novog čiji je Petar član.

Senka nam je otkrila da je zaljubljena srca radila od palačinki koje je punila nadjevom od špinata, ajvara, salame, sira i rajčica te raznih začina te je izradila srca u nekoliko kombinacija. Istaknula je kako ima želju ponovno nastupiti na takvom natjecanju i tamo ponovno susresti svog prijatelja Petra.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button