DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Zajednica športskih udruga zaključila još jednu uspješnu godinu

Danas (9. lipnja) je u prostoru EpiCentra Sekvoja održana redovna izvještajna skupština Zajednice športskih udruga Slatina.

Prisutne delegate njih 13 od mogućih 24  na samom je početku otvarajući skupštinu pozdravio predsjednik Zajednice Miran Janečić. Odmah na početku riječ je ispred Grada Slatine dobio zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić osvrnuvši se na poprilično uspješan aktualni trenutak slatinskog sporta pri tom navevši sve te klubove i pojedince koji su u posljednjih godinu dana svojim rezultatima razveselili sve nas. Financijska situacija u slatinskom sportu i dalje nije bajna, pa svi ti uspjesi dobivaju još puno veću težinu kada se zna u kakvim su uvjetima ostvareni. Bez potpore Grada i Zajednice teško da bi klubovi uopće mogli egzistirati, a ta obostrana suradnja na zadovoljstvo sviju nastavit će se i dalje, što je potvrdio i sam dogradonačelnik. I jednoglasno usvojeni financijski plan Zajednice ide u tom smjeru. Naime isti je za nekoliko desetina tisuća kuna viši od prošlogodišnjeg i iznosi 1 268 000 kuna. Od te svote 508 000 kuna namijenjeno je direktno klubovima odnosno neprofitnim udrugama. Naravno to nisu jedina sredstva koje Grad preko Zajednice usmjerava za funkcioniranje sporta u Slatini. Iz izvješća predsjednika tako doznajemo da je Zajednica, kroz donacije prema odluci gradonačelnika i tekućih donacija za razvoj i održavanje sportskih objekata na području grada odnosno za poticanje amaterskog sporta, članicama dodijelila znatna financijska sredstva.

Na skupštini je jednoglasno i donesena odluka da se u članstvo ponovno primi NK Miholjac iz Gornjeg Miholjca, a također jednoglasno za novog člana Izvršnog odbora umjesto Mateja Rešetara izabran je novi predsjednik MNK Slatina Nikola Miščević.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button