DOGAĐANJANASLOVNICA

Zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa Gradu Slatini za nesebičan doprinos u ostvarivanju humanitarnih zadaća Crvenog križa

Jučer je na adresu Grada Slatine stiglo pismo zahvale kojim se Hrvatski Crveni križ zahvaljuje Gradu Slatini na vrijednoj donaciji koja je bila usmjerena za saniranje posljedica razornog potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020. godine, te mu je dodijeljena zahvalnica za nesebičan doprinos u ostvarivanju humanitarnih zadaća Crvenog križa.

Naime, Zagreb se preko noći našao u dvostrukom izvanrednom stanju, gdje su se građani suočili s dugotrajnom situacijom straha i bojazni od zaraze koronavirusom, samoizolacije, strahom za vlastito zdravlje i zdravlje bližnjih, ali i strahom od urušavanja i gubitka vlastitog doma.

U tim situacijama iznimno važnu ulogu odradili su timovi za psihosocijalnu podršku Hrvatskog Crvenog križa koji su više od 1300 puta pružili pomoć građanima. 

– Materijalne i egzistencijalne brige postale su sastavni dio naših života te smo prikupljene novčane donacije dodijelili najugroženijim kategorijama s područja Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Pravo na isplatu pomoći ostvarilo je 589 osoba, a Hrvatski Crveni križ podijelio je novčanu pomoć u iznosu od 1.571.600 kuna, što ne bi bili u mogućnosti bez vrijednih donacija među kojima je i ona Grada Slatine, – istaknuo je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Prema riječima građana jednokratna novčana pomoć pomogla je u ublažavanju posljedica potresa, kao i činjenica da je prikupljanje sredstava za navedenu svrhu još jednom pokazalo zajedništvo u pomaganju.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button