DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Zagrebački Agram prvak Hrvatske uz osobne rekorde Presečana i Vukovića

Odlične rezultate ostvarili su Marijan Presečan i Tomislav Vuković na Ekipnom paraatletskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu.

Slatinski paraolimpijac Marijan Presečan član AKOSI Agram-a još je za tri centimetra ”podebljao” svoj rezultat u bacanju kugle. Njegov novi osobni rekord sada iznosi 7 metara i 73 centimetra. Prema trenutnim svjetskim ljestvicama sa  tim fantastičnim rezultatom u Tokiju bi se borio za olimpijsku medalju. Presečan se na istom natjecanju borio i u bacanju koplja kategorije F 53. Njegovo koplje najdalje je letjelo do 13 metara i 65 centimetara.

I mladi Tomislav Vuković  iz Donjih Meljana također član zagrebačkog kluba AKOSI Agram bio je i više nego raspoložen na natjecanju održanom na najpoznatijem hrvatskom atletskom borilištu onom zagrebačke Mladosti. Vuković je također popravio svoj osobni rekord u bacanju koplja  kategorije F 57. Novi rekord sve boljeg i boljeg paraatletičara iz Meljana sada iznosi 16 metara i 65 centimetara. U disciplini bacanja kugle kategorije F 57 Vukovićev najbolji rezultat bio je 7,92.

Inače ovi uistinu odlični rezultati našeg dvojca Presečan- Vuković pripomogli su i njihovom klubu Agramu da u konačnici dođe do prvog mjesta u Hrvatskoj. Upravo je Presečanu kao jednom od najboljih i najiskusnijih članova kluba pripala čast da preuzme pobjednički pehar namijenjen pobjedniku sveukupnog poretka Ekipnog paratletskog Prvenstva Hrvatske. U konkurenciji muškaraca AKOSI Agram je bio prvi, a u konkurenciji žena treći. Na natjecanju održanom u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom participiralo je 13 hrvatskih klubova.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button