DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Zadovoljni realizacijom DJ Night-a članovi Udruge mladih Krik pripremaju koncert za mlade u prigodi Dana grada Slatine

Danas je u maloj vijećnici u Gradskoj upravi Grada Slatine gradonačelnik Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i više stručne suradnice u Upravnom odjelu za razvoj Grada i koordinatorice za mlade u Gradu Slatini Marije Fumić primio predstavnike slatinske Udruge mladih Krik: Luciju Majhen, Viktoriju Velić i Davida Šošića.

Tom su se prigodom članovi Krika zahvalili gradonačelniku na potpori Grada Slatine pri realizaciji nedavno održanog partyja DJ Night na slatinskom jezeru Javorica koji se pokazao kao pun pogodak.

– Nastup DJ-a Dražena Kliera i DJ-a Marka Jozića privukao je veliki broj posjetitelja, čak iznad svih naših očekivanja, a mnoštvo pozitivnih reakcija koje smo dobili kao i upita za idući DJ party znak su da smo na dobrom putu i da ovakvih događanja za mlade doista nedostaju u našem gradu, – istaknula je Lucija Majhen.

Nadalje se razgovaralo o tekućoj problematici te daljnjim aktivnostima Udruge mladih Krik, odnosno pripremi novih projekata, organiziranju nadolazećih koncerata i radionica te budućoj suradnji s Gradom Slatinom i Turističkom zajednicom Grada Slatine gdje se kao jedna od ideja pokazala i moguća organizacija Norijade u Slatini iduće godine.

No ono što je najviše zaokupilo pozornost je organizacija skorašnjeg koncerta za mlade koji će se u sklopu programa proslave Dana grada Slatine održati 3. rujna. 

Naime Loud festival ponudit će mladima izvrsnu zabavu uz nastup čak sedam različitih izvođača koji će nastupiti na slatinskom Staroškolskom igralištu s početkom od 19:30 sati.

– Ideja o organiziranju koncerta krenula je spontano na radionici Aktivni u zajednici, Zaklade Slagalica, održanoj u svibnju, na kojoj je glavna tema bila aktivacija civilnog života u samom gradu, a jedan od prijedloga bila je i organizacija koncerta za mlade, – nadovezala se Marija Fumić istaknuvši zadovoljstvo što ideja o koncertu nije ostala samo na tome već je krenula u realizaciju i došla do svog finalnog dijela, kao i što će se ovakav događaj održati i narednih godina.

– Na ovaj način dali smo jedan lijep primjer dobre praske gdje je lokalna samouprava dala mladima mogućnost da sami kreiraju sadržaj za sebe, a Grad im je bio samo podrška.
Dio je to lokalne politike prema mladima kojom se u sklopu projekata Europe Goes Local i Erasmus+ ključnu aktivnost 1, Aktivnosti sudjelovanja mladih, nastoji podržati priznavanje i podizanje kvalitete rada s mladima, te osnažiti europska i međunarodna dimenzija rada s mladima na lokalnoj razini, razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima, doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih, – pojasnila je Fumić istaknuvši kako će se slične aktivnosti na slatinskom području provoditi u suradnji s još desetak udruga u skladu s ciljem spomenutog projekta kojim se planira okupiti mlade od 13 do 30 godina starosti, te ih motivirati za uključivanje u rad lokalne zajednice, osvijestiti o važnosti participativnog sudjelovanja mladih u donošenju odluka, te u konačnici donijeti novi Lokalni program za mlade Grada Slatine 2024.-2027.

Sve veću aktivnost Udruge mladih Krik pohvalio je i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Drago mi je što se sve više mladih okuplja oko vaše udruge i uključuje u njezin rad. Jedan od zadataka Grada Slatine je omogućiti mladima što bolje uvjete za provedbu njihovih aktivnosti i slobodno izražavanje. Želja nam je da mladi u Slatini „dišu punim plućima“, razvijaju svoje ideje koje će svima nama Slatinu učiniti još ljepšim i ugodnijim mjestom za život, te da se ovakvim koncertima i sličnim aktivnostima dobro zabave, jer jedna je mladost koju treba mudro, ali i bezbrižno proživjeti, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Kako dosadašnjem radu Udruge mladih Krik, tako i njihovim budućim aktivnostima, uz Grad Slatinu potporu su iskazali i Hrvoje Valpovac u ime Turističke zajednice Grada Slatine i Sunčica Novak Pavličević u ime Slatinskog informativnog centra, odnosno Radio Slatine, koji su također nazočili sastanku.  
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button