NASLOVNICAOPĆINE

Zabrinjavajuće stanje na području općine Sopje uz rijeku Dravu: Vrhunac vodenog vala u utorak, postavljaju se zečji nasipi

Nakon što su Hrvatske vode za područje rijeke Drave i Dunava proglasile redovne obrane od poplava, a kako bi operativne snage bile spremne i posložene za najavljeni porast vodostaja rijeke Drave na području Virovitičko-podravske županije, a time sve preventivne aktivnosti odrađene na vrijeme, jučer (nedjelja) je održana sjednica Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.
 
Preventivne aktivnosti jučer poslijepodne provedene su na području općine Sopje, naselju Kapinci gdje se krenulo u postavljenje zečjih nasipa uz Županijski kanal, jer glavnina vodenog vala bi trebala naići u utorak te postoji opasnost od izlijevanja velike količine vode iz rijeke Drave. 
 
U punjenju vreća s pijeskom i postavljanju tzv. zečjih nasipa u Kapincima sudjelovali su pripadnici Civilne zaštite općine Sopje, vatrogasci dobrovoljnih društava Vaška i Sopje, članovi Lovačke udruge Fazan Sopje-Kapinci, kao i mještani naselja s područja općine Sopje. U postavljanju zečjih nasipa sudjelovao je i načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 
 
– Zahvaljujem pripadnicima civilne zaštite općine Sopje, vatrogascima iz Vaške i Sopja, članovima Lovačke udruge Fazan, te svim mještanima koji su danas pomogli pri postavljanju zečjih nasipa kod Županijskoga kanala u Kapincima. Također, pozivam sve mještane koji su u mogućnosti da dođu i na sutrašnju akciju na istu lokaciju. Ekipa koja profesionalno radi na terenu je od 7 sati ujutro, a sva pomoć je dobrodošla tokom cijeloga dana. Nažalost, trenutne procjene nisu dobre i sutrašnji dan treba maksimalno iskoristiti kako bismo što više ublažili potencijalne štete – izjavio je načelnik Androš. 
 
Lokaciju postavljana zečjih nasipa obišli su načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, predstavnici Hrvatskih voda i dioničkog društva za vodno gospodarstvo i graditeljstvo Karašica-Vučica, te Josip Job iz Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova. 
 
Po informacijama kojima raspolaže načelnik Androš, glavnina vodenog vala bi trebala doći u utorak i postoji opravdana opasnost od poplava na širem području općine Sopje, ali, kako nam je rekao, ne postoji opasnost od poplavljena stambenih objekata u naseljima. 
 
Voda je već poplavila poznato sopjansko izletište uz rijeku Dravu.
mf (adf; Foto: D. Androš, H. Androš, ŠRU Šaran Sopje)
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button