NASLOVNICAŽUPANIJA

Za vatrogasce Virovitičko-podravske županije dolaze vedri dani

Kraj mjeseca ožujka bilježi početak suradnje pokrajine Tirol i njihovih vatrogasaca s vatrogascima Virovitičko-podravske županije.

Danas je 7 vatrogasnih zapovjednika s područja Virovitičko-podravske županije iz općina Pitomača, Gradina, Lukač, Čačinci, gradova Orahovice i Slatine te slatinske Javne postrojbe, krenulo s dva vozila na put u Telfs, mjesto gdje se nalazi austrijska vatrogasna škola u kojoj će provesti na obuci 6 nadolazećih dana.

U utorak, put Telfsa kreće i župan Virovitičko- podravske županije Igor Andrović zajedno sa svojim zamjenikom Marijom Klementom, predsjednikom VZ VPŽ Željkom Palkovićem, zapovjednicom VZ VPŽ Matejom Fras Venus i načelnicima općina, Suhopolje Sinišom Horvatom i Pitomača Željkom Grgačićem.

U srijedu će se u Telfsu za okruglim stolom susresti čelništvo političke strukture Austrije i pokrajine Tirol s čelništvom političkih i vatrogasnih struktura svih 5 kontinentalnih županija Republike Hrvatske. Na taj dan će i službeno započeti suradnja vatrogasaca pokrajine Tirol i vatrogasaca Virovitičko-podravske županije.

U srijedu će Telfs posjetiti i vatrogasci DVD-a Suhopolje i Turnašica koji je prisustvovati svečanom protokolu i dodjeli vozila.

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije se vraćaju doma krajem tjedna s doniranim vozilima:
Tako su putem donacije DVD Suhopolje i DVD Turnašica bogatiji za vatrogasni kamion,  a DVD Nova Bukovica za kombi vozilo.

Ovaj projekt je realiziran zajedničkom suradnjom koordinatora donacija za Republiku Hrvatsku, zapovjednika DVD-a Lipik Tomislava Stokića i koordinatora pokrajine Tirol Petera Logara.

Osim što na područje naše županije stiže velika pomoć i donacije vatrogasnim strukturama, ona, zahvaljujući vatrogascima stižu i u druga područja.

Tako će u srijedu stići i velika donacija staračkom domu Vedrana s područja općine Pitomača, a sastoji se od bolničkih električnih kreveta, ormara, stolova, stolica i drugih potrepština. Dom Vedrana i donaciju iz Tirola u petak će obići načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i zapovjednica VZ VPŽ Mateja Fras Venus.
(mf/Izvor: VZ VPŽ)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button