NASLOVNICAŽUPANIJA

Za sufinanciranje najamnina – 50-ero liječnika, stomatologa i magistara farmacije, te sufinanciranja kamata na stambene kredite, Županija ove godine izdvaja više od 520.000 kuna

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović potpisao je u petak ugovore s ravnateljima zdravstvenih institucija s područja Virovitičko-podravske županije o sufinanciranju najamnina smještaja liječnicima, stomatolozima i magistrima farmacije koji rade na području VPŽ.

Ugovore su, u nazočnosti županijske pročelnice za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melite Sirovice, potpisali ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss, te ravnatelji Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević i Doma zdravlja VPŽ dr. Ivica Fotez.

  • I ove godine nastavljamo praksu koju smo započeli u 2019. godini. Prošle smo godine isplatili oko 355 tisuća kuna za 25 liječnika koji su koristili ovu mjeru sufinanciranja. Za 2022. godinu u Proračunu Virovitičko-podravske županije planirano je 384 tisuće kuna. Kada je riječ o pojedinim zdravstvenim institucijama, Opća bolnica Virovitica će otprilike dobiti 180.000,00 kn, Dom zdravlja VPŽ 132.000,00 kn, a Zavod za hitnu medicinu 72.000,00 kuna. Dakle to su okvirni iznosi i oni se mogu mijenjati na mjesečnoj razini. Naravno ako tu bude više ili manje liječnika ti iznosi će se prilagoditi – rekao je župan Igor Andrović.

Osim sufinanciranja najamnina, Županija provodi mjeru sufinanciranja kamata na stambene kredite, a očekuje se kako će idući tjedan biti raspisan javni poziv.

  • Prošle godine je izdvojeno oko 140.000,00 kuna za 28 korisnika kojima smo pokrili dio kamata na stambeni kredit, a s ovom mjerom smo krenuli 2018. godine. S te dvije mjere u našem proračunu za 2022. godinu je predviđeno otprilike 524.000,00 kuna za više od 50 korisnika. Vjerujem da će ove mjere, uz sve ono drugo što ulažemo u zdravstvo, mi kao Županija, ali i sve zdravstvene institucije, doprinijeti ostanku liječnika, stomatologa i magistra farmacije na području naše županije – istaknuo je župan Andrović.
    (www.icv.hr, www.vpz.hr/ Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button