NASLOVNICAŽUPANIJA

Za razvojne programe u gospodarstvu i poljoprivredi, VPŽ izdvaja 451.000 eura, u četiri poduzetnička inkubatora je 57 poduzetnika za čiji smještaj Županija plaća 149.000 eura

Na sjednici Županijske skupštine VPŽ, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok, na pitanja vijećnika, predstavio je aktivne mjere i potpore koje Županija provodi u gospodarstvu i poljoprivredi.

  • Virovitičko-podravska županija ove godine provodi sedam programa za pomoć gospodarstvu i poljoprivredi, neke mjere smo već proveli, neke provodimo, a neke ćemo tek provoditi. Ukupna vrijednost tog paketa mjera iznosi nešto više od 451 tisuću eura. U nekoliko navrata smo te mjere prezentirali i pozivam sve gospodarstvenike i poljoprivrednike da se prijave na programe koji su aktualni i koji će tek biti raspisani – rekao je Mijok te naveo kako će do kraja tjedna biti objavljeni rezultati programa potpora u poljoprivredi gdje ima 85 prijava, kao i potporama tradicijskim obrtima gdje je pristiglo 17 prijava.
  • Uspješno smo proveli mjeru subvencije kamate na proljetnu sjetvu, a razmatramo mogućnost da ovu mjeru ponovimo i na jesen, jer se od strane naših poljoprivrednika pokazala kao iznimno tražena – istaknuo je Mijok.

Istaknuo je i kako se kontinuirano provodi HBOR-ova kreditna linija, u kojoj Virovitičko-podravska županija subvencionira kamatu od 2 posto. Kazao je i kako u poduzetničkim inkubatorima, u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, ima 57 poduzetnika, te je time popunjenost 90 posto. za njihov smještaj, Virovitičko-podravska županija na godišnjoj razini izdvaja 149.000 eura.
mf (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button