DOGAĐANJANASLOVNICA

Za projekt ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zeko, odnosno dogradnje zgrade jaslica Gradu Slatini odobreno dodatnih 400.000,00 kuna

Prema odluci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU iz Programa za  poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, Grad Slatina je dobio 400.000,00 kn za projekt Ulaganja u objekt dječjeg vrtića (dogradnje jaslica).
Cilj projekta je osigurati potreban kapacitet za smještaj djece rane i predškolske dobi, za dvije jasličke skupine te tako unaprijediti socijalnu i demografsku infrastrukturu na području Grada Slatine.

Podsjetimo, dogradnja jaslica ukupne vrijednosti 3.700.000 kn je financirana najvećim dijelom novcima iz proračuna Grada Slatine koji je prijavama na različite vrste natječaja pokušao ostvariti sufinanciranje. Tako su ostvarene pomoći od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u 2021. godini u iznosu od 436.769,00 kn i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u 2022. godini u iznosu od 350.000,00 kn.
Projekt dogradnje jaslica prijavljen je i na gore navedeni Program za  poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina kako bi se ostvarila sredstva za njegovo sufinanciranje te tako osigurao sufinanciranje projekta sa 1.186.769 kn.

Opremanje dograđene zgrade jaslica u Slatini je u tijeku te se uskoro očekuje i svečano otvorenje.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button