NASLOVNICAŽUPANIJA

Za očuvanje tradicijskih obrta, sredstva su dobila 15-orica obrtnika s područja Virovitičko-podravske županije

U suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom Područnom obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije, Virovitičko-podravska županija i ove godine, kroz bespovratnu potporu pomaže očuvanju tradicijskih obrta, čuvajući narodnu baštinu od zaborava. Uvjete javnog poziva zadovoljilo je 15 obrtnika, kojima će se podijeliti ukupno 6.696,95 eura.

  • Petnaest tradicijskih obrta je dobilo sredstva, maksimalna potpora je bila do 50 posto ukupnog iznosa, ali ne više od 500 eura. Tako ćemo nastaviti i dalje. Nisu to jedine potpore Virovitičko-podravska županija daje, tu su i razne potpore poljoprivrednicima, a ove godine smo izdvojili ukupno više od 417 tisuća eura za potpore i poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama, mladim poljoprivrednicima, za akreditiranje proljetne i jesenske sjetve, za subvenciju kamata na kredite. To je jedan cjelokupni paket koji ćemo nastaviti i iduće godine – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović
  • Sve je poskupjelo, a pogotovo materijali, tako da mi je ova potpora od velikog značaja. Posla ima, ali troškovi su veliki. Potporu ću iskoristiti za nabavku nove opreme. Ovim putem zahvaljujem županu i Virovitičko-podravskoj županiji koja je ponovna pokazala brigu o svojim poduzetnicima i obrtnicima – rekao nam je Kruno Petriševac, jedini obućar na području VPŽ čiji se obrt nalazi u Slatini.

Na svečanosti dodjele ugovora tradicijskim obrtima u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije. Uz župana Androvića, ovoj svečanosti nazočio je predsjednik HOK Područne obrtničke komore VPŽ Stjepan Kenjerić, zamjenik župana Marijo Klement, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

  • Županijska potpora puno mi znači, to je dokaz da netko ipak prati i podupire naš rad i trud, da je netko spreman pomoći, a svaka pomoć, pa i ona najmanja, uvijek je dobrodošla. Četvrta sam generacija u ovom poslu, a moja dva sina su položila majstorske ispite i nastavit će ovu tradiciju kada ja odem u mirovinu. Imamo kovački obrt više od 125 godina, a bez dodatne pomoći bilo bi teško. Zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji na ovoj, ali i prijašnjim potporama – rekao nam je Marijan Trstenjak, vlasnik kovačnice iz Velike Črešnjevice. 
    mf (www.icv.hr, vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button