DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Za ljepšu i sigurniju Slatinu – HVIDR-a Slatina uređuje pružne prijelaze

Na inicijativu Grada Slatine Udruga HVIDR-a Slatina započela je radove na uređenju pružnih prijelaza u Slatini.
Tako će članovi HVIDR-e u suradnji s Gradom Slatinom i Hrvatskim željeznicama obojiti ograde za pješke uz pet pružnih prijelaza u Slatini.
Ograde su utjecajem vremena i nebrigom dosta zapuštene te će osim ljepšeg vizualnog izgleda, njihovo osvježenje novim slojem boje povećati sigurnost pješaka na pružnim prijelazima jer će biti vidljiviji.

– U protekle tri godine nastojimo estetiku grada podići na jedan viši nivo, a sa slatinskom HVIDR-om imamo odličnu suradnju na brojnim projektima. Posljednja zajednička akcija je bila na uređenju gradskog parka ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima kojom je zgrada Gradske uprave kao i samo središte grada dobilo jednu ljepšu sliku, a vjerujem da će i ova akcija biti jednako uspješna te će doprinijeti tome da naši sugrađani s ponosom žive u sigurnom i čistom gradu, – rekao je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića obišao radove.
Uz svaku pohvalu slatinskoj HVIDR-i najavio je kako već za iduću godinu imaju planirane zajedničke projekte kojima se između ostaloga uz pomoć ministarstava RH planira osigurati prostor na području grada Slatine na kojemu će hrvatski branitelji moći održavati svoje sportske igre i brojne druge aktivnosti.

Današnjoj akciji odazvalo se 15-ak članova slatinske HVIDR-e na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem koji su se ovoga puta naoružali bojom i kistovima te vrijedno prionuli na posao, a pridružio im se i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš koji se aktivno uključuje u akcije braniteljskih udruga na slatinskom području.

– Udruga HVIDR-a Slatina aktivno sudjeluje u životu Slatine te osim što organizira vlastite, rado se odaziva i na sve akcije Grada Slatine. Unazad dvije-tri godine ta je suradnja sve intenzivnija te su članovi HVIDR-e prisutni ne samo na uređenju objekata i zelenih površina u gradu već i na raznim manifestacijama kao zaštitarska služba. Zahvalio bih se volonterima naše udruge koji zajedno s Gradom Slatinom čine Slatinu ljepšom i sigurnijom za kvalitetniji život svih nas, – rekao je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić te se zahvalio Gradu Slatini što prepoznaje rad njihove udruge i uključuje njezine članove u ovakve akcije koje im puno znače jer, kako je rekao, braniteljskoj populaciji treba upravo ovakvo druženje u kojima zajedno sa svojim suborcima mogu biti na korist svojoj zajednici.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button