DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Za djelatnike Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ koji brinu o ekologiji, javnom zdravstvu i epidemiologiji nabavljena tri nova vozila

Tri nova vozila dobio je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije. Dva je kupila Virovitičko-podravska županija, a jedno je nabavljeno sredstvima Zavoda. Koristit će ih djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, koji brinu o ekologiji, javnom zdravstvu i epidemiologiji.

Ključeve vozila, predstavnicama triju djelatnosti Zavoda, voditeljici Službe za epidemiologiju Dariji Petrovčić, voditeljici Službe za zdravstvenu ekologiju Mirjani Špehar te predstavnici Službe za javno zdravstvo Maji Đurici, uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i ravnatelj Zavoda dr. Miroslav Venus, uz nazočnosti zamjenika župana Marija Klementa.

– Ukupna vrijednost sva tri automobila je gotovo 55 tisuća eura. Dva su financirana sredstvima Virovitičko-podravske županije, a jedan smo financirali mi sami iz vlastitih sredstava. Ta tri nova automobila će zamijeniti tri stara koje smo prodali, dakle ovo je obnavljanje, a ne povećanje voznog parka. Automobili su bili stari i zahtijevali velika ulaganja koja više nisu bila isplativa pa smo procijenili da je nabava novih ekonomičnija, ali ono što je najbitnije zaposlenici Zavoda koji rade u tim službama su gotovo danonoćno na terenu i smatram da je izrazito bitno da se prilikom vožnje voze u sigurnom automobilu – rekao je Venus.

Župan Igor Andrović naglasio je kako je Županija nastavila s ulaganjem u vozne parkove svojih zdravstvenih institucija.

– Sigurno da je ovo bitno za djelatnike Zavoda koji rade na terenu i vrlo je bitno da imaju kvalitetne i sigurne automobile. Prošle godine nabavili smo vozila i za Dom zdravlja VPŽ i za Zavod za hitnu medicinu VPŽ, a tako ćemo nastaviti i dalje. Na ovaj način pomažemo da žiteljima naše županije osiguramo bolju zdravstvenu brigu skrb – rekao je Andrović.

(nm/www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button