DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEUDRUGE

Winter party kod MK “Zvijeri” Čađavica

Jučer (subota) smo se provozali do Čađavice na Winter party kod Moto kluba “Zvijeri”.

Bajkeri su se počeli okupljati oko 19 sati, a budući da je bila topla i vedra večer, neki su se usudili doći i motorima.

Ovaj klub je osnovan 19. ožujka 2010. godine, tako da je ovo bila i proslava njihovog 13. rođendana.

– Ovo je deseti po redu Winter party jer smo imali pauzu od 3 godine zbog pandemije Covid-19. Ali svake godine se trudimo obilježiti rođendan našeg kluba, tako da smo ugostili dosta naših prijatelja bajkera i bajkerica. Za njih smo priredili i piće dobrodošlice, već tradicionalni čobanac, pa čak i go-go plesačice – govori nam predsjednik kluba Hrvoje Herbaj.

Kada je klub osnovan, te sada već davne 2010. godine, prvi predsjednik kluba je bio Mario Peić koji je i danas član kluba i trenutno je na poziciji zamjenika predsjednika. Kasnije je nakon 4 godine poziciju predsjednika preuzeo Mario Sever koji, nažalost, više nije s nama jer je tragično preminuo na motociklu. Nakon toga je Petar Rončević preuzeo funkciju predsjednika, a sada je predsjednik Hrvoje Herbaj koji nam i priča kronološku priču kluba.

– Od Općine Čađavica smo dobili prostor gdje se možemo okupljati, koji smo adaptirali i uredili tako da nama i našim gostima bude ugodno za druženje. Trenutno imamo 14 članova i svi smo jednako aktivni. Svake godine u sklopu blagdana Petrovo, koji je i ujedno dan općine, aktivno sudjelujemo u obilježavanju tog blagdana, organiziramo defile kroz područje naše općine i ugošćujemo bajkere iz ostalih klubova i svi su dobrodošli – priča nam Hrvoje.

U suradnji s Općinom Čađavica svake godine pred Uskrs organiziramo “Moto Zečeve” i darujemo djecu i obitelji koji su slabijeg imovinskog stanja. Upravo smo sada u fazi priprema – nadodaje Hrvoje.

Na području naše županije djeluje pet Moto klubova: MK “Speed” iz Slatine, MK “Kumovi” iz Virovitice, MK “Alka” iz Špišić Bukovice, MK “Zvijeri” iz Čađavice i novoosnovani klub MK “Respect” također iz Slatine. Malo je poznato da su ti klubovi povezani i da surađuju kada su u pitanju bilo kakve humanitarne akcije, a također su složni, međusobno se druže i pomažu jedni drugima.

To je također hvalevrijedna informacija koju je s nama podijelio Hrvoje, koji je unatoč gužvi odvojio par minuta da popriča s nama.

Za vrijeme našega razgovora, party se sve više zagrijavao, počeli su stizati i prvi gosti, dobro raspoloženi za bajkersko druženje koje će potrajati dugo u noć, a za dobro raspoloženje bilo je zadužen sastav “Rockeri”.

(Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button