DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJEUDRUGE

WINTER LOUD EDITION s Udrugom mladih KRIK

Danas smo u poslijepodnevnom programu Radio Slatine ugostili članove Udruge mladih KRIKViktoriju Velić, Luciju Katalinić i dopredsjednika udruge Mislava Šljivca.

Ovo je već drugi put da se družimo u našem eteru. Prijašnje gostovanje je bilo posvećeno događaju “LOUD FEST” koji je održan u rujnu ove godine u sklopu manifestacije “Slatinsko ljeto”, a uskoro organiziraju i zimsku verziju događaja pod nazivom “WINTER LOUD EDITION”.

Udruga mladih KRIK djeluje od 2003. godine i ove godine je s novim članovima krenula s brojnim aktivnostima, a planira ih još više odraditi u narednoj godini kada obilježava 20 godina postojanja.

Viktorija Velić, iako još srednjoškolka, iza seba ima zavidan staž volonterskog rada, prvo u odredu izviđača “Lisice”, DVD-u Slatina, Crvenom križu, a u udrugu KRIK se učlanila zato što smatra da udruga stvarno ima potencijala.

Lucija Katalinić je članica GAK Leo Srdoč koje je osnovano ove godine, a u udrugu se učlanila također kako bi se okupilo što više mladih i kako bi se čuo njihov glas.

Uskoro, točnije 23. prosinca 2022. godine (petak) na adresi Bana Jelačića 41 (preko puta željezničkog kolodvora s početkom u 20.00 sati održat će se “WINTER LOUD EDITION” u organizaciji naših Krikovaca. Izvođači koji će svirati na ovom događaju su “Šarena pojava”, “Šiza”, “Contra” i “Kotlovnica”. Bit će to mješavina rocka i punka – puno žestokog zvuka i glasnih poruka. Kao šećer na kraju bit će DJ Enes iz Slatine i DJ Vranes iz Zagreba.

Iako u nešto manjem izdanju od ljetnog LOUD FESTA, očekuju velik broj posjetitelja i nadaju se da će i ovaj događaj uspjeti.

Udruga je također partner u projektu Erasmus+, projekt “Prvi koraci” – s ciljem da se okupe mladi od 13 do 30 godina i donositelje odluka na lokalnoj razini.

– Poanta je u tome da motiviramo mlade za uključivanje u rad lokalne zajednice, a konačna svrha tog projekta je izraditi lokalni program za mlade koji će biti aktivan od 2024. do 2027. godine. Kroz cijelu 2023. godinu odrađivat će se organizirane fokus grupe i na temelju rezultata će se dobiti slika što mladi žele, koji su njihovi interesi i kako grad Slatina zajedno sa prigradskim naseljima može postati sredina po mjeri mladih. Uz nas tu su i ostale udruge, UOSIT Vretenac, Udruga Youth buzz, UZOR, KUD Dika, Gradska razvojna agencija Grada Slatine, LAG Zagorje – Sutla i Udruga HVIDR-a, – rekao je Mislav Šljivac.

Udruga KRIK već radi na planovima za iduću godinu, bit će tu puno događaja koji će se održavati cijelu godinu. Jedan od planova je i natječaj za mlade umjetnike gdje će se moći prijaviti svi mladi koji imaju veze s umjetnošću i nadaju se dobrom odazivu.

– Puno mladih nije dobilo priliku da se iskaže u svojim talentima, a na ovaj način dajemo priliku svima, – rekla je Viktorija Velić.

Planira se i kino na otvorenom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, neizostavni PUB kvizovi i DJ party koje udruga već organizira. Bit će tu za svakoga ponešto.

Bio je to razgovor pun entuzijazma i pozitive.

Za kraj su poručili slušateljima da u vrijeme blagdana misle na svoje bližnje, da si međusobno pomažu i da se vole. Poruka mladima je da iskažu svoje talente, a starijima da ih podrže. Zaželjeli su svima sve najbolje za predstojeće blagdane i puno ljubavi i mira.

Bilo je to jedno prekrasno i zabavno druženje sa željom da uspiju u svemu što su naumili.

(Tekst: Ratka Turk Foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button