NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

VZ VPŽ osniva K9 timove s potražnim psima – Zita i Bobi uskoro kreću na svoj prvi trening

Vatrogasne organizacije istočnog dijela kontinentalne Hrvatske ne posjeduju više niti jedan K9 tim, odnosno tim koji čini vatrogasac-vodič i vatrogasni potražni pas, doznajemo u zapovjedništvu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.
K9 tim služi za pomoć vatrogascima na vatrogasnim intervencijama u kojima se pretražuje i traga za nestalim ljudima, osobama ili onima koji su stradali pod nekim ruševinama objekata.
Uvidjevši ovaj veliki problem i nedostatak u svojoj operativi, Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije krenula je u formiranje svojih K9 timova, a na inicijativu dvojice vatrogasaca iz DVD-a Slatina i DVD-a Čačinci.

Tako će Bobi – mali mješanac labrador iz Čačinaca i Zita – njemačka ovčarka iz Slatine, nakon provedene edukacije postati vatrogasni psi, a vatrogasci Siniša Ileš i Dario Čordaš sa svojim će psima otputovati u Šapjane u Primorsko-goranskoj županiji gdje će se od 27. do 29. rujna održati trodnevna edukacija i trening.

Kompletno opremanje pasa kao i dvojice vatrogasaca izvršila je županijska Vatrogasna zajednica uz veliku pomoć Virovitičko-podravske županije.

Svečanu dobrodošlicu Ziti i Bobiju u vatrogasne krugove vatrogasci će zaželjeti simboličnim prijemom u četvrtak 26.rujna s početkom u 19 sati, dan uoči njihovog prvog putovanja s njihovim vlasnicima, te na taj način proslaviti ovaj izuzetno važan događaj za vatrogastvo i sigurnost žitelja kako Virovitičko-podravske županije tako i grada Slatine i općine Čačinci.
(Mihaela Feldi/Izvor: VZ VPŽ)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button