DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKARADIO EMISIJEŽUPANIJA

Vruće gostovanje Fazekaša u programu Radio Slatine

Danas je u programu Radio Slatine gostovao Igor Fazekaš, od nedavna novoizabrani predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Na toj je funkciji zamijenio Mirana Janečića, direktnog oponenta na posljednjim unutarstranačkim izborima slatinskog HDZ-a za predsjednika tog ogranka.

Nakon što je Janečić podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske skupštine, županijska organizacija HDZ-a kao vladajuća u skupštini za novog predsjednika kao svog kandidata predložila je Fazekaša da bi skupštinari i usvojili taj prijedlog.

Odmah po ustoličenju na novu dužnost Fazekaš je odlučio usmjeriti svoju naknadu na žiro račun otvoren za potrebe liječenja učenice iz Slatine, Matee, oboljele od teškog obila skolioze, uputivši pri tom poziv i vijećnicima da učine isto.

S motivom da su zastupnici skupštine tu da budu produžena ruka građana odnosno u jednu ruku praktički volonteri, najavio je Fazekaš i sniženje naknada i predsjedniku i članovima vijeća. Prema njemu, primarna stavka u daljnjem razvoju županije je u još većoj mjeri poboljšanje komunikacije između jedinica lokalne samouprave i same županije.

Nakon toga, veći dio gostovanja predsjednika Županijske skupštine protekao je praktički u predizbornim aktivnostima pa su slušatelji mogli čuti brojne navode Fazekaša u smjeru lošeg upravljanja Slatinom od strane gradonačelnika Ostrošića i gradske vlasti, što zapravo i ne čudi kada se zna da nas uskoro očekuju lokalni izbori na kojima će se za mjesto prvog čovjeka Slatine boriti upravo ova dva Slatinčanina – Igor Fazekaš i aktualni gradonačelnik Denis Ostrošić.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button