NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Vrtić i kod kuće – nove ideje

Dječji vrtić Zeko šalje malu pomoć za mame, tate, bake, djedove i sve ostale koje provode vrijeme s djecom kod kuće čuvajući pri tome ne samo njihovo zdravlje veće zdravlje svih nas.

Draga djeco i roditelji vrtić Zeko vam predlaže još nekoliko aktivnosti, igara i pjesama za naredne dane, čuvajte se, mazite se, a vaše će tete naći još puno zanimljivih aktivnosti da vam olakšaju ove dane koje provodite s djecom kod kuće.
Mislimo na vas iako smo daleko, tete iz vrtića Zeko.

DOMAĆI PLASTELIN

Pogledajte kako sami kod kuće možete pripremiti odličan plastelin za djecu. Domaći plastelin vrlo je mekan i podatan za oblikovanje, a odlična je stvar što se priprema brzo i jednostavno od nekoliko jeftinih sastojaka! Osim toga, ne sadrži nikakve kemikalije i štetne tvari pa ga slobodno možete dati i mlađoj djeci da razvijaju motoriku i svoju kreativnost!

 

 

240 ml vode
1 žlica ulja
140 g glatkog brašna
140 g soli
1 žlica limunske kiseline

Osim navedenih sastojaka, potrebna će vam biti i prehrambena boja za kolače (tekuća, u prahu ili gelu).

  1. Sve sastojke za plastelin stavite u zdjelu ili dublju posudu pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu – tako da nestanu sve grudice.
  2. Smjesu stavite kuhati na laganu vatru i miješajte dok se tijesto ne zgusne, odnosno dok ne postane nalik na plastelin.
  3. Smjesu istresite na radnu površinu i ostavite nekoliko minuta da se malo ohladi pa ju rukama malo premjesite.
  4. Podijelite smjesu na nekoliko dijelova, ovisno koliko boja plastelina želite napraviti. Ukoliko planirate raditi samo jednu boju, željenu boju odmah stavite u smjesu prije kuhanja.
  5. Na svaki komad plastelina stavite nekoliko kapi boje pa rukama dobro umijesite plastelin! I to je to, plastelin je spreman za igru!

LJIGAVAC- SLIME (2)

 

Izradom igračaka kod kuće možete zainteresirati dijete za pokuse ali i da kasnije samo želi nešto izraditi kod kuće.

 

 

Za ovog ljigavca su vam potrebni:

tekuće ljepilo

krema za brijanje

omekšivač za rublje

U zdjelu stavite 6 žlica tekućeg ljepila i jednako toliko kreme za brijanje. Malo miješajte pa u to ulijevajte malo omekšivača. Smjesa će se sama zgusnuti i tada ćete znati da je dosta omekšivača.

JEDNOROG OD ROLA WC PAPIRA

Napravite slatke jednoroge od rolica wc papira.                                                                      Trebaju vam rolice, kolaž papir, škare, ljepilo i malo vune. Djeca će uživati u kreativnom zadatku.

GARAŽA ZA AUTIĆE

Jednostavnim kombiniranjem  kutija i roli wc papira lako ćete dobiti ovakve jednostavne ali slatke garaže. Ako želite usavršiti projekt obljepite kutije ili ih obojajte temperama.

CESTA ZA AUTIĆE

Pretvorite dnevni boravak ili dječju sobu u veliku prometnicu uz tek malo krep trake. Mogućnosti su nebrojene! Uživajte zajedno sa djecom!

ODJEĆA ZA LUTKE

Haljina za Barbie – odjeća za lutku, koju je lako napraviti od čarape vlastitim rukama. Prikupite nekoliko čarapica, iglu i konac i postanite modni dizajneri.

Zumba za djecu:

https://www.youtube.com/watch?v=0uzHNJGzORs

https://www.youtube.com/watch?v=cNhmiu2AlnY

https://www.youtube.com/watch?v=NQyNI0aUx28

Radni listići:

http://www.maligenijalci.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/120_ZABAVNI_SVI_U_JEDNOM.PDF

http://www.maligenijalci.com/wp-content/uploads/bsk-pdf-manager/45_MALI_GENIJALCI_GRUPNI.PDF

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button