DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Vrijedni članovi slatinske HVIDR-e jednu akciju završili, a drugu odmah započeli

Nakon završene akcije uređenja pružnih prijelaza i stupova u Kolodvorskoj ulici, koju je Udruga HVIDR-a Slatina provela na inicijativu i uz financijsku potporu Grada Slatine, a u suradnji s Hrvatskim željeznicama, vrijedni članovi slatinske HVIDR-e pokrenuli su novu.

Naime, ovih dana članovi slatinske HVIDR-e započeli su akciju osvježenja slova na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima na slatinskom području. Naime, postojeća slova su tijekom vremena izblijedila i bilo je potrebno osvježiti ih.

Prve dvije akcije već su provedene, a uređeno je spomen obilježje Zoranu Baliću i Josipu Grahovcu kod Srednje škole Marka Marulića u Slatini, koji su poginuli 2.11.1991. godine uslijed zračnog napada na grad od strane avijacije bivše JNA. Isto tako uređeno je spomen obilježje Milanu Dunkoviću kod mjesta Mikleuš, koji je poginuo 17.10.1991. godine od strane srbočetničke granate.

Narednih dana bit će uređena i ostala spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu, te će se njihova imena ponovno zasjati pozlaćenim slovima.
(df, mf/Foto: D. Fišli, HVIDR-a Slatina)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button