DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Vrijedna donacija Montelektra Srednjoj školi Marka Marulića

Srednja škola Marka Marulića od danas je bogatija za vrijednu opremu koja će dodatno unaprijediti proces obrazovanja učenika smjera tehničar za elektroniku. Ta oprema donacija je tvrtke Montelektro sa sjedištem u Rijeci, a za koju radi i Slatinčanin Tomislav Vukovski.

Viši voditelj tima inženjera za automatizaciju tvrtke Montelektro Tomislav Vukovski ispričao nam je kako je došlo do ove suradnje.

“Moj stari dobri prijatelj Marko Grgić, profesor učenicima smjera tehničar za elektroniku, u jednom me razgovoru upitao može li moja tvrtka izaći u susret donacijom neke konkretne opreme. Montelektro kao firma koja se bavi automatizacijom u industriji uvijek je zainteresirana za pomoć lokalnoj zajednici, a upravo je ova donacija srednjoj školi dokaz tome. Konkretno radi se o donaciji elektro ormara sa programirljivim logičkim upravljačem (PLC), a koji se i najviše koristi u automatizaciji za industriju, a tu su još i touch panel, elektrooprema za upravljanje motorima, frekvencijski pretvarač,… Sve to bit će od velike pomoći učenicima da doznaju što se trenutno radi u industrijskoj automatizaciji, ali i odlična nadogradnja u daljnjem fakultetskom obrazovanju.”

Inače cijena takvog opremljenog ormara na tržištu se kreće između 3 do 5 tisuća eura.

Profesor Marko Grgić rekao je pak sljedeće – “Prvo bih iskoristio priliku da se još jednom zahvalim svom bivšem radnom kolegi Tomislavu. Kako ćemo i za što koristiti ovu opremu u nastavi? Prvo ćemo simulirati industriju u našem malom kabinetu, a onda ćemo daljnjom suradnjom s ljudima koji konkretno rade u toj industriji, ljudi upravo kao što je Tomislav, dodatno proširivati svoje vidike koji se odlično uklapaju u naš nastavni proces.”

Ravnatelj škole Ivan Roštaš sljedećim je riječima komentirao ovu donaciju – “Ova vrijedna donacija odlično se uklopila u naš proces ulaganja i opremanja laboratorija za zanimanje tehničar za elektroniku. Taj je prostor nekoć bio školska kantina, a evo sada dobiva konture moderno opremljenog laboratorija. Još jednom bi iskoristio priliku da se zahvalim našem sugrađaninu Tomislavu Vukovskom i njegovoj tvrtki Montelektro što su nam ovom donacijom dodatno osuvremenili laboratorij.” Ravnatelj je želio dodati i podatak da školu konstantno ulaganjima podupiru Hrvatske šume, HEP, županija i Grad Slatina.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button