DOGAĐANJANASLOVNICA

Vrijedna donacija hrvatskih iseljenika iz Irske

Članovi i volonteri Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac okupili su se u petak, 22. prosinca 2018. godine u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, gdje je privremeno sjedište njihove udruge, kako bi primili donaciju hrvatskih iseljenika iz Irske. Oni provode akciju „Moje srce je veliko“ na području cijele Hrvatske.

– Ova donacija stigla nam je od našeg Slatinčanina Vedrana Šoltića, koji je također u Irskoj. Naši iseljenici posljednja dva mjeseca pripremali su ove poklone za našu udrugu i prikupljeno je 38 personaliziranih paketa i 19 didaktičkih pomagala. Njih ćemo koristiti za opremanje senzorne sobe u kojoj ćemo raditi s djecom s poteškoćama u razvoju kojima je potrebna senzorna stimulacija. Ovim putem im se zahvaljujemo, oni danas nisu s nama, ali će vidjeti naše snimke i pjesme koje smo za njih pripremili. Nadamo se da ćemo i mi jednoga dana također imati priliku nekome pomoći, rekla je predsjednica udruge Patricija Karaman.

Prema njenim riječima, u okviru akcije „Moje srce je veliko“ hrvatski iseljenici prikupljali su pomoć i za Specijalnu bolnica za kronične dječje bolesti Gornja Bistra. Bolnici će biti donirano 30 igračaka, a osigurano je također 50 pidžama i 50 plahti koje kronično nedostaju bolnici. Uz to, bit će kupljene i potrebne namirnice za 2000 kuna koje dječja bolnica treba na dnevnoj bazi.

Ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Božica Majhen, koja je ustupila dio školskog prostora za djelovanje udruge, izrazila je zadovoljstvo što udruga koja je izrasla iz školskog odjela za djecu s teškoćama u razvoju tako dobro radi i okuplja toliko volontera. Ona se zahvalila donatorima iz Irske, jer to su mladi ljudi koji su ipak povezani s domovinom i žele pomoći potrebitima, jer znaju da nama nedostaje sve ono što je svojevremeno nedostajalo i njima.
Mališani su pod ravnanjem Tamare Dorić otpjevali pjesmu u kojoj pozivaju: Pogledaj mi oči, u njima je toplina, poslušaj mi srce, tu svira violina, pružite mi ruke, ja zagrlit ću svijet, zajedno smo jači, zajedno smo mi za pet. Uslijedilo je nestrpljivo otvaranje pristiglih velikih paketa, a potom i zajedničko slavljeničko druženje. (Petar Žarković – Glas Slavonije / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button