NASLOVNICASPORT

Vrhunski rezultat Ivana Gerenčira na riječkom maratonu

Vrhunski sportski rezultat na razini države ostvario je prošle nedjelje (22.travnja) slatinski atletičar Ivan Gerenčir. Ovaj dugogodišnji, ne samo zaljubljenik u trčanje, već i rezultatima priznati maratonac plasirao se na 4.mjesto maratona što se trčao u Rijeci u sklopu međunarodne utrke Rijeka Run – Homo si teć 2018.  S obzirom da se radi o jednoj od najtežih sportskih disciplina uopće, trčanju na 42 kilometra, četvrto mjesto Gerenčira u konkurenciji 89 maratonaca koji su došli do cilja, daje još više na težini ovog fantastičnog rezultata.

Prvi je maraton istrčao Mađar Tamas Nagy u vremenu 2 sata, 49 minuta i 37 sekundi. Iza Mađara na pobjedničkom postolju našla su se dva hrvatska predstavnika Krešimir Balaško (2:53:51) i Goran Pongračić (2:58:40). Desetak minuta (3:09:39) iza trećeplasiranog Pongračića stigao je slatinski maratonac u dresu Atletskog kluba Maksimir plasiravši se tako i na 3.mjesto što se tiče nastupa hrvatskih predstavnika, ali na prvo mjesto kategorije M40.

U konkurenciji žena pobijedila je Ivanova klupska kolegica Marija Vrajić (3:15:16) inače najpoznatija hrvatska dugoprugašica, a ujedno i olimpijka koja je trčala maraton na posljednjim igrama u Riju. U Rijeci je inače u više različitih dionica odnosno kategorija trčalo više od 5 000 rekreativaca, profesionalnih atletičara, ali i osoba s invaliditetom.  U finalnim rezultatima polumaratona (21km) pronašli smo ime još jednog nam sugrađana, Gorana Drakslera, koji je tu utrku u konkurenciji 300 trkača finiširao na 73.mjestu u vremenu 1:42:12. Poznati ”Glasnik istine” Draksler je i na ovoj utrci nastupao za svoj kutinski klub Moslavina u pokretu. (dj / Foto: Marijo Kokorić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button