DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUDRUGE

Vrhunska fešta u Nazorovoj

Iako je potrajalo gotovo cijeli dan, isplatilo se. Proslava Dana državnosti u Nazorovoj bio je pravi punokrvni društveni događaj koji je okupio velik broj ljudi, a prije svega treba čestitati domaćinima na ogromnom, a pri tom i više nego uspješnom odrađenom poslu.

Velik je bio zalogaj organizirati više različitih aktivnosti unutar samo nekoliko sati i to pod konstantnom sjenom prijetećih vremenskih neprilika, a članovi Mjesnog odbora Vladimir Nazor su uspjeli u tome. Veliku su podršku u tome imali od Grada Slatine koji je i više nego spremno uletio u organizaciju i pokroviteljstvo cjelokupnog događaja.

Ove godine osim standardnog malonogometnog turnira i dječjih igara ubačeni su još neki noviteti kako bi baš svi, od najmlađih, pa do onih nešto starijih, došli na svoje. Obilježavanje Dana državnosti u Nazorovoj tako je bila idealna prigoda za pravi obiteljski izlazak na druženje uz sport i razonodu. Piće se točilo besplatno. Ove godine ”planula” je cola, a piva je ostalo (!?), pretpostavlja se iz razloga što je događaj okupio masu djece koja su začas riješila slatki gazirani napitak. I ukusni čobanac čarobne fluorescentno jarko crvene boje dijelio se besplatno tako da nitko nije ostao niti gladan niti žedan. Bili su tu i odlični svirači pa se na koncu i zaplesalo u prostoru mjesnog doma.

Dječje igre u starim sportovima okupile su brojnu mladež četiri lokalne ekipe, iz Gornjeg Miholjca, Vaške, Sopja i Slatine. Tu je i bilo najviše veselja i zabave što je i dokaz da tim ljudima koji vode te ekipe treba čestitati i dati im punu podršku u njihovim daljnjim aktivnostima. Ne treba puno objašnjavati koji su benefiti takve vrste rekreacije i druženja koje makar blago odvaja djecu od galopirajućeg svijeta digitalnih tehnologija.

I Streljački klub Miholjac i njegov alfa i omega Josip Kovačić imali su pune ruke posla. Oni su naime posložili improviziranu streljanu na kojoj su pod budnim okom članova svi imali prigodu naučiti pravilno pucati zračnom puškom, naravno, poštujući sve sigurnosne norme. I tu je održan jedan mini turnir na kojem su nagrađene najbolje ekipe.

Na turnir u malom nogometu prijavilo se čak 8 ekipa. I tu je kotizacija bila besplatna. Iako je turnir bio zamišljen kao seniorski na njega su se prijavile mahom jako mlade momčadi. U nekom idealnom sportskom svijetu možda bi i prošla ideja da će stariji dečki biti blagi prema puno mlađim protivnicima što se na žalost nije dogodilo u Nazorovoj. Naime bilo je nekoliko vrlo ružnih pogibeljnih startova pa je glavni i odgovorni sudac turnira Darko Grđan imao pune ruke posla. Na svu sreću u eliminacijskom dijelu situacija na terenu se primirila pa smo s posljednjim zrakama dnevne svjetlosti dobili i zaslužene pobjednike – članove Slavonije iz Sladojevaca koji su od prve do zadnje finalne utakmice dominirali protiv svojih protivnika.

Medalje i pehare prvoplasiranim ekipama dodijelili su gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić.

 

Nazorova – Dan državnosti 2023.

 

Turnir u streljaštvu zračnom puškom – ekipno

 1. Kadeti MO Vladimir Nazor
 2. Grad Slatina
 3. Seniorke MO Vladimir Nazor

Malonogometni turnir

 1. NK Slavonija Sladojevci
 2. Greška za greškom
 3. Slatinska banka

Dječje igre u starim sportovima

Skakanje u vreći

 1. – 4. razredi
 2. Slatina
 3. Miholjac
 4. Sopje

5.-8.

 1. Slatina
 2. Sopje
 3. Miholjac

Hodanje na štulama

1.-4.

 1. Miholjac
 2. Sopje
 3. Slatina

5.-8.

 1. Miholjac
 2. Sopje
 3. Slatina

Gađanje kozane

1.-4.

 1. Vaška
 2. Miholjac
 3. Slatina

5.-8.

 1. Sopje
 2. Miholjac
 3. Vaška

Bacanje potkove

1.-4.

 1. Vaška
 2. Slatina
 3. Miholjac

5.-8.

 1. Miholjac
 2. Vaška
 3. Slatina

Bacanje karika

1.-4.

 1. Miholjac
 2. Slatina
 3. Sopje

5.-8.

 1. Miholjac
 2. Sopje
 3. Slatina

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button