DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Vretenci zavolontirali i aktivno se uključili u nacionalnu kampanju Hrvatska volontira

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj desetu godinu za redom, te iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan.

Već drugu godinu za redom ovoj kampanji priključili su se i volonteri slatinske Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac. Ove godine prvi put Udruga Vretenac u volonterske aktivnosti uključila je i članove u funkciji inkluzivnih volontera, a sve u suradnji s Podruzetničkim inkubatorom Slatina, te slatinskim krojačkim obrtima pod vodstvom Marijane Dujak i Klaudije Rončević.

Vođeni motom „Svi za jednog, Vretenac Maskice za sve“ Matej, Anita, Senka i Maja, članovi Udruge Vretenac, ujedno po struci pomoćni krojači,  uz pomoć i mentorstvo krojačica Marijane i Klaudije iskrojili su, izrezali i sašili desetak zaštitinih maskica koje će s veseljem podijeliti građanima starije životne dobi.

– Krojački poslovi im nisu strani, a ono što je izazvalo poseban ponos kod Vretenaca spozaja je da su volontirali te ostvarili svoje prve službene volonterske sate, – rekla nam je predsjednica Udruge Patricija Karaman te pojasnila kako je uključivanje članova Udruge Vretenac, inače odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, u volonterske aktivnosti u funkciji inkluzivnih volontera jedna od novosti u radu Udruge.
Cilj ovakvih aktivnosti širenje je socijalne mreže, te osnaživanje članova kroz povećanje samopoštovanja i samopouzdanja, razvijanje niza vještina, kao i unapređenje zapošljivosti i osjećaj aktivnog sudjelovanja u društvu kod odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

Jedna od aktivnosti Udruge Vretenac u sklopu kampanje Hrvatska volontira je i druženje članova i volontera pod nazivom „Četvrtkom s Vretencima“. Radi COVID-19 pandemije radionice volontera i članova nisu se održavale jedno vrijeme, no od 24. rujna, svaki zadnji četvrtak u mjesecu svi zainteresirani mogu pratiti aktivnost „Četvrtkom s Vretencima“.

Aktivnosti kampanje Hrvtaska volontira pod nazivom „Svi za jednog, Vretenac maskice za sve“ i „Četvrtkom s Vretencima“ Udruga Vretenac održala je jučer, 24. rujna, a u aktivnostima su sudjelovala četiri inkluzivna volontera Udruge Vretenac, 3 volontera iz poslovnog sektora i 9 volontera Udruge Vretenac, koji su zajedničkim snagama odradili četrdeset jedan volonterski sat.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button