Home / NAJAVE DOGAĐANJA / Vretenci za autizam

Vretenci za autizam

U utorak 2. travnja obilježava se Dan svjesnosti o autizmu. Tim povodom i ove godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina priprema poseban program u slatinskom gradskom parku.

Kao što se osvijetle mnoge velike i poznate zgrade, mostovi i drugi objekti širom svijeta, u suradnji i pod pokroviteljstvom Grada Slatine, a u organizaciji Udruge Vretenac, osvijetlit će se 2. travnja od 19:00 do 21:00h plavom bojom i zgrada Gradske uprave grada Slatine.

Plava boja kao simbol autizma ujedno predstavlja njihove nedodirljive svjetove u kojem kriju svoje osjećaje i unutarnje radosti.

Kako je cijeli mjesec travanj obilježen podizanjem razine svjesnosti o autizmu, Udruga Vretenac organizirati će besplatno predavanje na temu: „Pristupi i metode rada sa djecom i osobama iz autističnog spektra“, koje će za sve zainteresirane građane održati magistrica edukacijske rehabilitacije Lorena Koštić. Predavanje će se održati 13. travnja u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina od 9:00 do 12:00h.

„Kao udruga s posebnom brigom za osobe iz spektra autizma, svake godine s još većom željom i snagom želimo taj dan učiniti vidljiv svim svojim sugrađanima. Neka vam sve ovo bude još jedan razlog više da nam se pridružite u utorak, 2. travnja u 19 h ispred zgrade Gradske uprave grada Slatine, kako bi pokazali da i osobe s autizmom trebaju biti ravnopravne i imati jednaka prava za obrazovanje, zapošljavanje i samostalan život.

U cilju podrške i prihvaćanja osoba s autizmom obucite plave majice, ponesite plave kišobrane, balone, štogod imate plavo.

Ako budete spriječeni, a želite se priključiti kampanji fotografirajte se i objavite fotografiju uz hashtagove #autism #awareness #LightItUpBlue #udrugavretenac #vretencišireljubav.“ – stoji u pozivu Vretenaca.(mf)

x

Check Also

PONOS HRVATSKE – Jandroković: ‘Vi zaslužujete poštovanje cijele naše zemlje’

Svakom od njih predsjednik Sabora Gordan Jandroković stisnuo je ruku, upoznao ih, poslušao njihove priče, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org