Home / NASLOVNICA / Vretenci po prvi put obilježili Međunarodni dan mladih

Vretenci po prvi put obilježili Međunarodni dan mladih

Star dvadeset i jednu godinu, Međunarodni dan mladih Vretenci su u srijedu, 12. kolovoza obilježili po prvi put.

Kako je tema ovogodišnjeg Dana mladih “Angažiranje mladih za globalno djelovanje“, Vretenci su vođeni Jasnom Horvat, voditeljicom aktivnosti „Škole samostalnog življenja“, odlučili djelovati lokalno, a misliti globalno.

Vođeni lokalnim, organizirali su Vretenci „Prve igre straih sportova“ na kojima su uz članove Udruge, sudjelovali i volonteri. Čuvajući od zaborava stare sportove, kao i narodnu baštinu našega kraja članovi i volonteri Udruge Vretenac prvenstveno su se dobro zabavili i družili, ali i nešto više naučili o važnosti obilježavanja ovoga Dana, kao i važnosti aktivnog sudjelovanja u životu lokalne zajednice.

Dan mladih, nekoliko članova i volontera Udruge Vretenac zaključilo je sudjelovanjem na početnoj konferenciji „Aktivizam mladih“ projekta „Informirani građani za aktivnu zajednicu“ Udruge mladih Krik, Slatina.

Podsjetimo, dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org