NASLOVNICAUDRUGE

Vretenci po prvi put obilježili Međunarodni dan mladih

Star dvadeset i jednu godinu, Međunarodni dan mladih Vretenci su u srijedu, 12. kolovoza obilježili po prvi put.

Kako je tema ovogodišnjeg Dana mladih “Angažiranje mladih za globalno djelovanje“, Vretenci su vođeni Jasnom Horvat, voditeljicom aktivnosti „Škole samostalnog življenja“, odlučili djelovati lokalno, a misliti globalno.

Vođeni lokalnim, organizirali su Vretenci „Prve igre straih sportova“ na kojima su uz članove Udruge, sudjelovali i volonteri. Čuvajući od zaborava stare sportove, kao i narodnu baštinu našega kraja članovi i volonteri Udruge Vretenac prvenstveno su se dobro zabavili i družili, ali i nešto više naučili o važnosti obilježavanja ovoga Dana, kao i važnosti aktivnog sudjelovanja u životu lokalne zajednice.

Dan mladih, nekoliko članova i volontera Udruge Vretenac zaključilo je sudjelovanjem na početnoj konferenciji „Aktivizam mladih“ projekta „Informirani građani za aktivnu zajednicu“ Udruge mladih Krik, Slatina.

Podsjetimo, dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button