DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Vretenci na Likovnoj koloniji „Kreativ-ni zajedno“

U organizaciji Hrvatskog saveza osoba s intelektualnim teškoćama od 28. do 30. rujna ove godine u Zagrebu je održana Likovna kolonija u sklopu projekta „Kreativ-ni zajedno“.

Uz članove i volontere Udruge Vretenac sudjelovali su i predstavnici udruga iz Osijeka, Đurđevca i Zagreba, a u tri dana sudjelovanja članovi udruga upoznati su s različitim tehnikama slikanja pod vodstvom akademskih slikarica i umjetnica Stanke i Darinke Pinjuh. Također, jedna od aktivnosti likovne kolinije bila je i rezbarenje stakla, uglavnom staklenih boca, pod vodstvom Miluna Stojanovića, a upravo je rezbarenje stakla izazvalo najveći interes članova svih udruga.

Likovna kolonija „Kreativ-ni zajedno“ održana je pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a sve s ciljem uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u kulturne aktivnosti, kao i poticanja njihovog socio-emocionalnog razvoja i razvoja samopouzdanja kroz različite tehnike crtanja, slikanja ali prije svega druženja.
(mf/Izvor: Udruga Vretenac Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button