NASLOVNICAUDRUGE

Vretenac – „Tolerancija nije strana riječ“

Radionice i predavanje povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom


Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina drugu godinu za redom pridružila se obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom, radionicama i predavanjem pod zajedničkim nazivom „Tolerancija nije strana riječ“.

Kako je to hodati u „U mojim cipelama“ radionicom su pokazali Silvija Mađarić i Josip Miter, pod čijim su vodstvom nastala sela Vesela, gradovi Vretenaca i vječnog Božića, otkrivene su ljudske vrline i mane. Radionicom, svaki od sudionika naučio je što je to tolerancija i kako nas to različitosti obogaćuju, a članovima i gostima Udruge Vretenac na radionici se pridružila i dogradonačelnica Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić.

Pod vodstvom Dajane Alinčić u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića održala se radionica „Isti, a različiti“ namijenjena djeci. Što to znači riječ „različiti“ i tko je to različit?, pitanja su o kojima se razgovaralo i na koja su djeca uz igru dala najmaštovitije odgovore.

Kreativna radionica „Šarene čarapice“ pod vodstvom Dragice Lovrinović pretvorena je u pravu malu manufakturu. Šivače mašine, šareni materijali, malo mašte i nastale su najšarenije privjesak čarapice.

Jedna od aktivnosti kojima je Udruga Vretenac obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom je predavanje na kojem su sve prisutne Neda Dušak i Mateo Kroupa upoznali s Down sindromom i njegovim karakteristikama.

Članovi Udruge Vretenac ovim putem zahvaljuju se svima koji su svojim dolaskom podržali aktivnosti Udruge te sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom, što su uvidjeli i prihvatili naše mogućnosti, ljepotu i jedinstvo.
(tks/Izvor: Vretenac Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button