NASLOVNICASPORT

Vratar Kuzmanović u zadnjoj sekundi stopirao ulazak Slatine u prvu ligu

Rukometaši Slatine ostali su tek milimetar kratki u pokušaju da se jučer protiv Dugog Sela u dodatnoj kvalifikacijskoj utakmici igranoj u Sesvetama plasiraju u 1.HRL sjever.  Na žalost, sportska sreća ovog je puta bila na strani također poprilično mlade ekipe Dugog Sela kojoj su vrijednu ulaznicu za prvu ligu donijeli sedmerci nakon što je susret u regularnih 60. minuta završio bez pobjednika. Atmosfera u dvorani sesvetske škole Jelkovec bila je i više nego fenomenalna. S jedne strane Slatina je imala bučnu podršku velikog broja navijača,  onih koji su u organizaciji kluba autobusom potegli iz Slatine te onih koji  trenutno studiraju ili rade u Zagrebu no i Dugo Selo  je imalo adut na tribinama također u popriličnom broju svojih grlatih simpatizera. Na takvoj raskošnoj sceni sličnoj onoj utakmicama njemačke Bundeslige gdje su radili bubnjevi i trube i derale glasnice sve od prve do zadnje minute na samom početku bolje su se snašli rukometaši Dugog Sela, a da sjajni vratar Frajhaut nije imao svoj dan rezultatska prednost bila bi puno viša od plus 4 koliko su golova fore nakon 30 minuta imali Dugoselčani.

U nastavku bila je to ona prava Slatina na kakvu smo navikli posljednjih nekoliko godina. Proradila je obrana, a samim tim i kontre, protivnici su konačno počeli pokazivati prve znakove slabosti i Slatina je deset minuta prije kraja anulirala prednost  te u samoj infarktnoj završnici polako počela tražiti put do velike pobjede. Dvadeset sekundi prije kraja kod neriješenog rezultata imala je Slatina sve su svojim rukama, napad za pobjedu i vrijeme koje je neumitno istjecalo. U posljednjoj sekundi lopta je nekako stigla do inače odličnog Filipa Mataije kojem Kuzmanović sa sirenom  brani ne samo udarac već i plasman Slatine u viši rang.

U ruletu sedmeraca dečki iz Dugog Sela bili su neumoljivi postigavši svih pet, dok je koncentracija kod slatinskih izvođača popustila Miličiću i zahvaljujući još jednoj ključnoj obrani Kuzmanovića  Dugo Selo dugo dugo slavi u predgrađu hrvatske prijestolnice, a Slatina se visoko uzdignute glave okreće pripremama za još jednu sezonu u kojoj će konačno pred domaćim navijačima tražiti novi put do plasmana  u viši rang hrvatskog rukometa. Slatina je zbilja dala sve od sebe, kako na terenu, a tako i izvan njega.  U samoj pripremi sažetoj u desetak paklenih dana treninga, ali i u složenoj organizaciji putovanja na od strane HRS-a proglašen ”neutralni” teren  udaljen tek desetak  kilometara od Dugog Sela, a gotovo 200 od Slatine. Osim igračima koji su  s obzirom na okolnosti i iznenadnu priliku da u ovom već neko vrijeme natjecateljski ”mrtvom” dijelu sezone dali sve od sebe da u tom jednom susretu protiv drugoplasirane ekipe 2.HRl sjever dođu do prve lige, pohvale idu i upravi na čelu s predsjednikom Matom Miličićem koja je u kratkom vremenu uspjela animirati i dovesti na utakmicu velik broj navijača kojima će ista gledana sa sportske strane ostati u ne baš lijepom sjećanju, no samo putovanje, druženje, svesrdno bodrenje pod šalovima sa  grbom slatinskog rukometnog kluba doniranim od strane kluba,  te na koncu i neizbježna, a opet toliko upečatljiva slika s terena uplakane slatinske mladosti, još će dugo ostati u neizbrisivoj memoriji navedenih koji su svjedočili ovoj na koncu tužnoj, ali ponosnoj sekvenci povijesti  ovog dugovječnog slatinskog sporta.

 

Kvalifikacijska utakmica za popunu 1.HRL sjever

DUGO SELO        33 – 28(16)

SLATINA               31 – 28(12)

ZAGREB Školska sportska dvorana Jelkovec. Gledatelja: 300. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar). Nadzornik: Vladimir Sokol (Novi Marof).

MRK DUGO SELO: Raić, Šuker, Deronja, Hršak 8, Agatić 2, Kuzmanović, L.Lisica, Čičak, Sedinić, Vranić 1, Grubišić 7, Gavranović, Magdić 4, Činkl, Raužan 3, I.Lisica 3. Trener: Matej Mišković

RK SLATINA: Frajhaut, Horvat, Repić 6, Majstorović, Bertić, Baćani, Miličić, Bot, Dragojević 4, Butorac 3, Suhić, Lisinski 4, Hankić 6(4), Mataija 5, Macinger, Venus. Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

(dj/Foto: Damir Jukić & Antonio Radonjić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button