NASLOVNICAŽUPANIJA

VPŽ stipendira 9 učenika 1. razreda deficitarnih zanimanja, njih 7 iz IOŠ Slatina

Kao jednu od mjera ulaganja u obrazovanje, Virovitičko-podravska županija je uvela stipendije za srednjoškolska deficitarna zanimanja. Tim povodom, održana je sjednica Komisije za dodjelu stipendije Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2018./2019. godini.

Na sjednici, kojom je predsjedavala pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, utvrđena je lista budućih stipendista. Tako će stipendiju od 500,00 kuna mjesečno dobiti devetero učenika prvih razreda deficitarnih zanimanja, koji su ispunili sve uvjete iz natječaja. Radi se o sedmorici učenika za zanimanje CNC operater i dvojici stolara. Svečanost potpisivanja ugovora, između župana Igora Androvića i budućih stipendista, održat će se u utorak 9. listopada, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, s početkom od 12,00 sati.

“Najbolje ulaganje u daljnji gospodarski razvoj našeg područja je ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece. To je najisplativija investicija” – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Osim toga, Virovitičko-podravska županija, na godišnjoj razini u Županijskom proračunu, samo za stipendije studenata, osigurava 360.000,00 kuna. Ove godine je, kao i prošle, sufinancirala nabavku udžbenika učenicima prvih razreda osnovnih škola, kojima je Županija osnivač. Listu srednjoškolskih stipendista za deficitarna ulaganja možete vidjeti OVDJE. (www.vpz.hr, mf/ Foto: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button