Home / CRNA KRONIKA / Vožnja prevelikom brzinom u Šaševu

Vožnja prevelikom brzinom u Šaševu

Od početka perioda neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine, policijski uređaji za nadzor brzine kretanja vozila bilježe povećane brzine kretanja vozila na našim prometnicama. Tako je kamerom u Šaševu jučer, 17. prosinca u 18,25 sati utvrđena brzina kretanja osobnog vozila u tranzitu od čak 169 km/h.

Obzirom da je na tom dijelu prometnice ograničenje brzine kretanja u naselju 70 km/h, nakon što se utvrdi počinitelj ovog prekršaja biti će mu izrečena kazna od najmanje 10 000 kn, 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Kako se, uz upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom smatra jednim od četiri najčešća ubojice u prometu i jednim od najtežih prekršaja upozoravaju se vozači motornih vozila da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti i svakako poštuju ograničenja brzine kretanja na dijelu prometnice kojom se kreću u cilju vlastite sigurnosti i nedovođenja u opasnost svih drugih sudionika u prometu, stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske.

PU virovitičko-podravska

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org