NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUncategorized

Volonterski klub IOŠ Slatina darivao izbjeglice iz Ukrajine

Jučer su predstavnici Volonterskog kluba Industrijsko-obrtničke škole Slatina s ravnateljem Crvenog križa Slatina Vladimirom Jelenčićem posjetili Hotel Višnjica i u njemu smještene izbjeglice iz Ukrajine. Uručili su im novogodišnji poklon koji su za njih izradili na radionicama koje je vodila školska knjižničarka i voditeljica Volonterskog kluba Svjetlana Dupan.
Za četvero djece i sedam žena iz Ukrajine učenici su izradili i ukrasili papirnate torte napunjene  slatkišima koje su za tu priliku sami donirali. Te su poklončiće napravili s ciljem da im bar malo uljepšaju ovo predblagdansko razdoblje koje je za njih izrazito teško.
Uz najljepše želje u Novoj godini ovim skromnim novogodišnjim poklonom željeli su im poručiti da suosjećaju s njima, podržavaju ih, žele im dobrodošlicu u našu sredinu kao i najiskreniju želju da se što prije vrate u svoju zemlju, svojim domovima i svojim najbližima. Ukrajinci su svim učenicima i nastavnicima  srdačno zahvalili na lijepim željama i humanoj gesti.

– Provođenje ove aktivnosti u IOŠ-u Slatina koja se temelji na solidarnosti s Ukrajinom objavili smo na službenoj karti aktivnosti koje se provode tijekom Europske godine mladih pod pokroviteljstvom Europske unije, – istaknula je voditeljica Volonterskog kluba IOŠ-a Svjetlana Dupan.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button