NASLOVNICAOPĆINE

Voćin odao počast Vukovaru i Škabrnji: Cvjetnim aranžmanom bačenim u rijeku povezali žrtve Voćina i Vukovara

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, te uz potporu Općine Voćin i u nazočnost načelnika Predraga Filića, stanovnici općine Voćin i ove su godine tradicionalno uoči Dana sjećanja odali počast herojima i žrtvama Vukovara i Škabrnje.
 
Molitvu je ispred centralnog spomenika Voćinskoj žrtvi predvodio voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz, nakon čega su se u koloni sjećanja s upaljenim lampionima nazočni uputili prema Vukovarskoj ulici te mostu ”Branko Ilić”, koji nosi ime hrvatskog domoljuba i mučenika. Na mostu su položeni upaljeni lampioni, a u rijeku Voćinku je pušten cvjetni aranžman čime su na simboličan način povezali žrtve Voćina i Vukovara. 
 
Prigodne riječi nazočnima je uputio predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković, a cvjetni aranžman u vodu je pustio Marko Vuković, kojem su pradjeda Marka Vukovića paravojne srpske formacije mučki usmrtile 13.12.1991. godine u Humu. 
 
Polaznici Dječjeg vrtića ”Jelenko” Voćin počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, polaganjem lampiona na mostu ”Branko Ilić”, su u pratnji svojih odgajateljica odali u prijepodnevnim satima.
mf (adf, db; Foto: UDVDR Ogranak Voćin)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button