DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Vlado Kočiš izabran za novog predsjednika Županijske podružnice UHDDR VPŽ

Temeljem Odluke Središnjice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata RH, danas (nedjelja) je u Gornjem Miholjcu održana izvanredna izborna skupština Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije. 
 
Prije skupštine, nazočni članovi i delegati odali su počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod spomenika podignutom njima u spomen u središtu mjesta, polaganjem cvjetnog aranžmana i upaljenih lampiona, te molitvom. 
 
Sama skupština započela je intoniranjem hrvatske himne te minutom tišine za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, nakon čega je sve nazočne pozdravio povjerenik UHDDR RH za sazivanje izvanredne izborne skupštine Vlado Kočiš. 
 
Uslijedio je izbor tijela skupštine, Radnog predsjedništva, Verifikacijske komisije, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika, nakon čega je vođenje skupštine preuzelo Radno predsjedništvo. Usvojen je dnevni red i poslovnik o radu izvanredne izborne skupštine ŽP UHDDR VPŽ, dok izvješće o radu podružnice i financijsko izvješće nisu mogli biti podneseni zbog proceduralnih problema, a za koja će novo predsjedništvo naknadno sazvati izvještajnu skupštinu. 
 
Nakon raspuštanja dosadašnjih tijela ŽP UHDDR VPŽ, pristupilo se u izbor novih. Tako je za predsjednika Županijske podružnice UHDDR Virovitičko-podravske županije jednoglasno od strane delegata izabran Vlado Kočiš. U predsjedništvo su uz Kočiša izabrani: Ivica Pavin, Dragan Beneš, Petar Derdić, Dragutin Perčić, Željko Kolinger, Ivica Miljković, Dragutin Radočaj i Dario Dujić kao predstavnik Središnjice UHDDR RH. U Nadzorni odbor izabrani su: Željko Reksa, Zdravko Kodrić i Mihael Čolak. 
 
Novi predsjednik je nazočnima iznio okvirni plan rada i financijski plan za 2023. godinu, koji će se još utanačiti na jednoj od sljedećih skupština. 
 
Novom predsjedniku čestitali su predsjednici temeljnih ogranaka UHDDR Bakić, Sladojevci i Gornji Miholjac, Ivica Pavin, Petar Derdić i Željko Kolinger, potom predsjednik GO UHDDR Slatina Dragutin Radočaj i predstavnik Središnjice UHDDR RH Dario Dujić, te mu zaželjeli puno uspjeha u radu. 
 
Novoizabrani predsjednik ŽP UHDDR VPŽ Vlado Kočiš zahvalio se delegatima na izboru, te naglasio kako će raditi časno i pošteno, a potom je svima uputio čestitku za nadolazeće blagdane.
(nm/adf; Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button