DOGAĐANJANASLOVNICA

Vlada RH predložila Igora Fazekaša ponovno za člana uprave Hrvatskih šuma d.o.o.

Na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlada je donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, ali isto tako izglasala nekoliko razrješenja dužnosti, odnosno imenovanja državnih dužnosnika.

Tako je nakon razrješenja dosadašnje vršiteljice dužnosti ravnatelja Nikoline Tkalčec, novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) imenovan Dragan Jelić, koji je istodobno razriješen dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a s obzirom na istek mandata i odlazak u mirovinu dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Hrvatske šume d.o.o. Krunoslava Jakupčića, donesen Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Hrvatske šume d.o.o. imenovanje Nediljka Dujića za predsjednika, a mr.sc. Igora Fazekaša i Ante Sabljića za članove Uprave toga društva, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Što se tiče cijena naftnih derivata, sukladno novoj Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata najviše maloprodajne cijene računaju se po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom maržom od 0,65 kn/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te u iznosu 6,20 kn/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 2,80 kn/kg za velike spremnike.

Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kn/l.

 Nove cijene vrijedit će sljedećih 14 dana, a iznosit će:

11,48 kn/l za benzinsko gorivo

12,50 kn/l za dizelsko gorivo

8,49 kn/l za plavi dizel

10,07 kn/kg UNP za spremnike

14,32 kn /kg UNP za boce.

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile:

13,24 kn/l za benzinsko gorivo;

14,39 kn/l za dizelsko gorivo;

 9,76 kn/l za plavi dizel;

11,92 kn/kg UNP za spremnike;

16,66 kn/kg UNP za boce.

(mf, rt/Izvor: vlada.gov.hr/Foto: M. Feldi, arhivska fotografija)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button