DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Vlada RH dala zeleno svijetlo za još tri godine provođenja programa Zajedno u zajednici

Početkom ovog tjedna (15. i 16.lipnja) u Zagrebu je u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom  održan 7. simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, a kojemu je prisustvovala i predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka.  Simpozij je otvorio premijer Andrej Plenković tom prilikom naglasivši napore Vlade da uključi osobe s invaliditetom u svakodnevni život.

”Od početka mandata naša je politika bila da razvijamo zajedništvo i partnerski odnos sa svima vama u svim područjima djelovanja i ostvarivanju vaših interesa. Zajednički smo djelovali u procesu donošenja propisa i brojnih važnih odluka, kao i u traženju rješenja na izazove s kojima se susrećete, i na koje ste kroz naš redoviti dijalog ukazivali”- izjavio je premijer obraćajući se okupljenima dodavši pri tom kako se politika Vlade temelji na međunarodnim i domaćim dokumentima, a osobito na Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017./2020.

Premijeru i ostalim dužnosnicima u ime domaćina simpozija ne samo na toplim riječima već i na konkretnoj podršci  zahvalila se Jozefina Kranjčec predsjednica Hrvatskog saveza osoba s tjelesnim invaliditetom.  ”Ovo je zadnja aktivnost treće godine programa Zajedno u zajednici. Prihvatili ste i naš slijedeći trogodišnji program pa bi se željela zahvaliti resornoj ministrici Vesni Bedeković i Vladi što ćemo i dalje zadržati kontinuitet provođenja ovog programa”- rekla je između ostalog Kranjčec.

Na samom simpoziju između ostalih izlagala je Marica Mirić dopredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i to na temu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Jedna od temi simpozija bila je sinergije i civilno društvo u osvrtu na Europski socijalni fond. Također predstavljeni su programi Erasmus + i Europske snage solidarnosti, a održano je i nekoliko edukativnih radionica.

dj


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button