DOGAĐANJANASLOVNICA

Vježba evakuacije i spašavanja u slučaju požara Slatinske banke

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, policijski službenici Policijske postaje Slatina, K9 tim proveli su jučer vježbu evakuacije i spašavanja u slučaju požara u Slatinskoj banci.

Scenarij koji je realiziran krenuo je od trenutka kada je dežurni portir uočio požar, izvršena je evakuacija djelatnika banke te su pozvani vatrogasci. Vatrogasci su ubrzo stigli sa tri vozila, navalnim, vatrogasnom auto ljestvom i kombi vozilom sa K9 timom. Po okupljanju evakuiranih djelatnika banke na zbornom mjestu uočeno je kako nedostaje četiri djelatnika. S obzirom da je banku, fiktivno, već dosta zahvatila vatra i prostorije su bile pune dima, te se djelatnici s drugog kata zgrade nisu mogli samostalno izvući, a vatrogasci su te djelatnike evakuirali pomoću auto ljestvi. Pošto se za jednu osobu nije se znalo gdje se nalazi, K9 tim, vodič Dario Čordaš i njemačka ovčarka Zita, krenuli su u potragu koja je uspješno okončana.

Vježbom je zapovijedao zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Tomislav Uher, a promatrala ju je i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, oboje su vježbu ocijenili uspješnom. Također, uspješnom je vježbu ocijenila i Tomislava Žarić, voditeljica tehničke zaštite u Slatinskoj banci. (Foto / video: R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button