Home / NAJAVE DOGAĐANJA / Vjerski obredi u slatinskoj župnoj crkvi sv. Josipa od 2. svibnja

Vjerski obredi u slatinskoj župnoj crkvi sv. Josipa od 2. svibnja

Župa svetog Josipa Slatina izdala je priopćenje o održavanju vjerskih obreda sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske kojom se dopuštaju vjerska okupljanja od 2. svibnja 2020. godine.

”Draga braćo i sestre!

Raduje nas što je sazrjelo vrijeme da se postupno ublažavaju mjere ograničavanja vjerskih okupljanja u vrijeme pandemije. U četvrtak, 23. travnja 2020. godine, Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku kojom se dopuštaju vjerska okupljanja od 2. svibnja 2020. godine, čija je obustava bila donesena odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

U župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini sveta misa će biti u subotu 2. svibnja u 18.30, a u nedjelju 3. svibnja svete mise će biti u 7.00, 8.30, 10.30, 18.30. Nedjeljom i blagdanom mise će biti na otvorenom, u perivoju pokraj crkve (u slučaju kiše i lošeg vremena mise će biti u crkvi).

Raspored bogoslužja za idući tjedan bit će u župnom listiću koji će biti dostupan na stranici naše župe.

Pozivam Vas da ovoj situaciji nastavimo pristupati vjernički odgovorno i držati se svih uputa, kako bi sustav zdravstvene skrbi mogao i dalje funkcionirati, a mi vjernici, što je nama osobito važno, mogli nastaviti s javnim vjerskim okupljanjima. Molim Vas prenesite ove obavijesti jedni drugima.” (Dragan Hrgić, župnik Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata)

U prilogu je poveznica s pismom požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića, te Preporuke Htvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima kojih se svi trebamo pridržavati.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

POVEZNICA

x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org