Home / CORONAVIRUS INFO / Vjenčanja i sprovodi od danas u krugu obitelji

Vjenčanja i sprovodi od danas u krugu obitelji

Stožer civilne zaštite objavio je danas nakon redovne konferencije za medije nove odluke koje se odnose na održavanje vjenčanja i sprovoda, korištenje dječjih i sportskih igrališta, ali i ukidanje zabrane zadržavanja na javnim mjestima. Dodatne su to odluke u drugoj fazi popuštanja mjera koja je započela danas, zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Od danas Hrvati ponovno mogu ići na frizuru, kozmetičke tretmane te sve ostale usluge koje se ostvaruju uz bliski kontakt, ali i korištenje epidemioloških mjera. Ponovno možemo ići u bolnice te privatnim liječnicima, a Stožer civilne zaštite donio je danas i neke dodatne mjere, sve zahvaljujući iznimno povoljnoj epidemiološkoj slici.

Tako su od danas moguća i vjenčanja i sprovodi u krugu obitelji.

Sklapanje braka i životnog partnerstva

Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku, te sklapanje životnog partnerstva, održava se u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili vjerske zajednice uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše u nedavno objavljenoj odluci Stožera.

To znači da se vjenčanja više ne moraju održavati samo uz kumove i najuže članove obitelji, već i ostale. Pritom nije određen broj prisutnih osoba, iako je održavanje svadbenih svečanosti i dalje strogo zabranjeno.

Odluka o održavanju pogreba i posljednjih ispraćaja

Za vrijeme trajanje epidemije koronavirusa, pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje svih mjera, preporuka i uputa HZJZ-a. Također, dopušteni su posljednji ispraćaji hrvatskih branitelja uz odavanje vojnih počasti.

Na sprovode tako od danas mogu ići i ostali članovi obitelji, a ne samo oni najuži. (mf)

Odlluka – sklapanje braka III

Odluka – sprovodi III

x

Check Also

Ovoga vikenda Goran Draksler u utrci na 24 sata u svojoj Slatini

Goran Draksler, slatinski ultramaratonac i član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ trebao je 23. ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org