CORONAVIRUS INFONASLOVNICAŽUPANIJA

Vizionarska odluka: Kroz Virovitičko-podravsku županije u subotu od 6,00 do 15,00 sati nije prošla nije jedna osoba kojoj su propisane mjere samoizolacije

Odlukom Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, od 24. ožujka ove godine, a uz preporuku Policijske uprave Virovitičko-podravske županije, nastavno na Odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, a sve u skladu s ciljem smanjenja mogućnosti prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19 na području Virovitičko-podravske županije, privremeno su, za sva vozila, za promet zatvorene dionice županijskih i lokalnih cesta na području Virovitičko-podravske županije koje graniče, odnosno prelaze na područje susjednih jedinica regionalne (područne) samouprave (Koprivničko-križevačka, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska i Bjelovarsko-bilogorska županija). Njihov protok kontrolira se na ulasku u Virovitičko-podravsku županije i upravo se ta odluka pokazuje se kao vizionarski sjajna.

Naime, ove subote, od 6,00 do 15,00 sati, prema podacima dobivenim iz PU virovitičko-podravske, u našu županiju, ušlo je oko 550 osoba. Od svih njih samo dvije osobe nisu imale propusnicu, te su vraćene s kontrolnog punkta. No, ono što je puno zanimljivije, i zbog čega je navedena odluka između ostalog i donesena, a zbog sprječavanja širenja korona virusa, u navedenom periodu, u Virovitičko-podravsku županije nije niti pokušala ući niti jedna osoba kojoj su propisane mjere samoizolacije. Inače, Virovitičko-podravska županija je, za sada, jedina županija u Hrvatskoj u kojoj još nije zabilježen niti jedan oboljeli od COVID 19… (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija, mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button